Retete

#valentines day #retete valentine`s day # retete prajituri #prajitura afrodiziaca

Expertul Acasa.ro, Chef Cosmin Suceava: Prajitura afrodiziaca pentru Valentine's Day

Pentru ca se apropie acea zi speciala din an in care cu totii simtim mai mult ca oricand sa ne aratam iubirea fata de cei dragi, de Valentine’s Day va propun o reteta cu ingrediente afrodiziace, usor de facut, de-a dreptul delicioasa!

Se spune despre migdale ca sunt un simbol antic al fertilitatii, aroma lor dulce sporeste atractia sexuala. De asemenea, nucsoara era cunoscuta drept afrodiziac in culturile Hindu, unde se credea ca incalzeste corpul, stimuland apetitul sexual.

Semintele de rodie duc la cresterea fluxului sanguin si influenteaza in mod pozitiv sensibilitatea genitala. Dar sa nu uitam de ciocolata! Aceasta are o veche reputatie ca afrodiziac. Contine fenietilamina, care stimuleaza producerea de hormoni in momentele de maxima placere, totodata duce la cresterea nivelului de dopamina din creier, substanta cu rol important in determinarea dispozitiei si a capacitatii de a lua decizii, iar asta dupa doar doua patratele!

Ingrediente pentru prajitura afrodiziaca

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 200 g faina (obtinuta din amestecul a 100 g faina alba si 100 g faina de migdale)
  • 5 g praf de copt
  • un praf sare
  • 7 g nucsoara macinata
  • 2 g sofran

SFAT: Faina de migdale se poate obtine din fulgi de migdale macinati!

Pentru glazura:

  • 150 g ciocolata (80% cacao)
  • 170 g zahar brun
  • 130 ml apa

Cum se prepara prajitura afrodiziaca:

Separam ouale si batem albusurile spuma tare cu putina sare, apoi le punem la frigider.

Amestecam apoi cu mixerul circa 4 minute untul, zaharul si galbenusurile. Intr-un vas separat se amesteca faina cu praful de copt, sofranul si nucsoara. Se amesteca compozitia de unt cu cea de faina, iar apoi se adauga albusurile treptat.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt, se coace la cuptor preincalzit 25-30 minute la 160°C.

Pentru glazura se topeste ciocolata la bain-marie, apoi se adauga apa, zaharul si se fierbe compozitia obtinuta aproximativ 10 minute.

Eu din blat am facut inimioare, pe care apoi le-am "tavalit" prin glazura de ciocolata. Pentru decor va recomand semintele de rodie, insa puteti folosi si fulgi de ciocolata, fructe sau orice altceva vi s-ar parea interesant.

Chef Cosmin Suceava va ureaza Happy Valentine’s Day!

Chef Cosmin Suceava
Telefon:
0740531898
E-mail: chef.cosmin@gmail.com
Blog:
http://chefcozmin.tumblr.com/
Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Chef-Cozmin/

  •   2014-02-05
  •  
  •   comentarii
Chef Cosmin

Articol scris de

Chef Cosmin Suceava

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii