Retete

#cirese # merisoare uscate #tarta cirese #cirese de mai #tarta cu cirese

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Un deliciu cu cirese, "fructele tineretii"

Luna lui mai este luna florilor si primelor cirese... Dupa o primavara  capricioasa, a venit timpul sa ne bucuram de razele soarelui de mai. Pentru a intregi imaginea unui inceput de vara perfect, va propun din timp un desert cu gust dulce-acrisor, pe care sa-l incercati de indata ce "fructele tineretii" isi vor face loc pe tarabele din piete.
 

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 1/4 cana faina;
  • o lingura zahar;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1/2 cana unt nesarat;
  • 1/3 cana apa foarte rece;
  • 3 linguri iaurt sau smantana.

Ingrediente pentru umplutura:

  • doua cani cirese de mai, curatate de samburi;
  • 1/2 cana merisoare uscate (deshidratate);
  • 3 linguri zahar;
  • doua lingurite suc de lamaie;
  • doua lingurite faina;
  • 1/8 lingurita esenta de vanilie;
  • o lingura unt rece;

Mod de preparare:

Pregatiti aluatul amestecand faina, zaharul si sarea intr-un bol mare.

Intr-un blender sau cu mixerul amestecati bine apa foarte rece cu iaurtul sau smanatana, apoi turnati compozitia in bolul cu faina. Amestecati totul pana obtineti un aluat consistent.

Asezati aluatul pe masa de lucru presarata cu faina. Framantati aluatul timp de 10 minute pana capata o textura elastica. Puneti aluatul intr-un bol, acoperiti-l si tineti-l la rece pentru doua ore.

Dupa cele doua ore scoateti aluatul si asezati-l pe masa de lucru presarata cu faina. Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda cu diametrul de 30 cm.
Incingeti cuptorul la 280 grade Celsius. Pregatiti o tava de cuptor cu hartie de copt.

 

Intr-un bol mare de sticla amestecati ciresele de mai curatate, merisoarele, zaharul, sucul de lamaie, faina si esenta de vanilie. Turnati umplutura in mijlocul aluatului si intindeti lasand 5 cm liberi pe marginea lui. Aduceti usor marginile aluatului spre interior, pliati peste umplutura. Asezati tarta usor in tava. Ungeti cu apa marginile aluatului si presarati zahar. Coaceti la cuptor pentru 50 minute sau pana aluatul prinde o usoara culoare aurie. Dupa ce este gata, lasati tarta sa se raceasca in tava timp de 5 minute.

 

Serviti-o simplu sau cu inghetata de vanilie.



Va doresc o zi insorita!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:

Facebook: Szasz Sasha
E-mail andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro

  •   2014-04-29
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii