Retete

#tort #bomboane #spatula #tort MIhail si Gavriil #ganache #ciocolata neagra

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort pentru Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

In vremurile trecute, pe 8 noiembrie era ziua tuturor ingerilor, azi, aceasta zi a ramas doar pe seama Arhanghelilor Mihail si Gavriil. Peste 1.300.000 romani poarta numele acestor arhangheli. Probabil, in data de 8 noiembrie au loc 1.300.000 petreceri in Romania. Petrecere mica sau mare, acest eveniment trebuie celebrat cu un tort pe masura.

Tort pentru Ingeri

Ingrediente:

  • 200 g zahar brun
  • 185 ml lapte
  • 125 g unt, taiat cubulete
  • 115 g faina pentru pajituri
  • 75 g faina simpla
  • 50 g pudra cacao
  • 3 oua, batute usor
  • 185 g unt, la temperatura camerei
  • 350 g zahar tos
  • 95 g lapte praf dizolvat
  • o lingura lapte
  • 480 g bomboane Maltesers sau Casali Rum Kokos

Ingrediente Ganache

  • 300 g ciocolata neagra, maruntita
  • 125 g smantana
  • 30 g unt

Incalziti cuptorul la 160 grade Celsius. Ungeti cu unt o tava rotunda, cu diametru 20 cm, pentru tort. Asezati hartie de copt pe interiorul si partile tavii.

Puneti intr-o cratita zaharul brun, laptele (185 ml) si untul (125 g). Gatiti timp de 5-7 minute la flacara medie, amestecand din minut in minut. Trebuie sa obtineti o textura matasoasa pentru aceasta compozitie.

Amestecati faina cu pudra de cacao, apoi adaugati-o peste compozitia de mai sus. Folositi o spatula pentru a combina cat mai bine ingredientele. Adaugati cele trei oua, usor batute, si amestecati pana la omogenizare. Turnati compozitia finala in tava pentru copt si lasati la cuptor 55 minute. Dupa coacere, tineti blatul 5 minute in tava sa se raceasca, apoi scoateti-l usor si lasati-l deoparte.

Pentru ganache, puneti ciocolata, smantana si untul intr-o cratita si topiti totul la flacara mica, amestecand din minut in minut (aproximativ 5 minute). Trebuie sa obtineti o compozitie cu textura catifelata. Lasati-o deoparte la racit, cam o ora si jumatate, pana prinde luciu si consistenta.

Intr-un bol de sticla, cu ajutorul unui mixer, bateti untul (185 g) pana se deschide la culoare si devine foarte cremos. Adaugati zaharul tos, laptele praf dizolvat si laptele, apoi bateti bine pana compozitia devine pufoasa. Luati o lingura de ganache si adaugati-o in compozitia pufoasa, apoi omogenizati totul.

Cat timp se mai odihneste ganache-ul, taiati blatul pentru tort in patru straturi.

Asezati primul strat de blat pe o farfurie de prezentare sau un suport special pentru tort. Intindeti o treime din compozitia pufoasa peste blat, apoi repetati procedura pana terminati feliile de blat si compozitia. Acoperiti tortul si lasati-l la rece pentru o ora si jumatate.

Scoateti-l de la rece si acoperiti-l uniform cu ganache. Imbracati tortul in bomboane Maltesers sau Casali Rum Kokos.

Si ingerii vor dori o felie din acest tort minunat!

Petrecere frumoasa tuturor!

 

Pentru orice informatie ma puteti contacta:

Facebook: Szasz Sasha

E-mail andreea.oana.szasz@gmail.com

Tel: 0724442240

Site: latreimagari.ro

  •   2013-11-06
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii