Retete

#susan #smochine #portocala #pui #salata Creta

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Salata din Creta, pentru momente insorite

Aceasta este o reteta pentru zilele de vara, pentru atunci cand ne gandim la vacanta, pentru mese de pranz vesele cu familia sau prietenii, pentru orice moment insorit! In aceasta salata veti simti soarele de pe coastele mediteraneene... un gust dulce, cald si jucaus. Amestecul neasteptat intre smochine, portocale, pui si susan fac din aceasta salata un adevarat spectacol culinar.

Ingrediente (o portie):

  • 200 g salata verde
  • 30 g miez de portocala
  • 30 g smochine uscate
  • 200 g piept de pui
  • 20 g susan
  • sare si piper (cate un varf de cutit din fiecare)

Dressing pentru salata:

  • o lingurita miere
  • o lingurita mustar
  • o lingurita otet
  • 30 ml ulei de masline
  • suc proaspat dintr-o jumatate de portocala

Cum se prepara salata:

Se spala bine salata verde cu apa rece si se lasa la scurs pe un prosop. Intre timp pregatiti pe gratar sau plita pieptul de pui. Acesta se lasa la rumenit pe ambele parti cat sa-si pastreze delicatetea in interior.

Intr-un bol mare de sticla asezam pe rand: salata verde, miezul de la o portocala si smochinele uscate, taiate in doua.

Separat, intr-o ceasca, pregatim dressingul pentru salata: incepem cu mierea, mustarul, sarea, piperul, uleiul de masline, apoi la final otetul si sucul dintr-o portocala... Amestecam pana se obtine un sos numai bun de pus peste salata.

Se toarna dressingul peste salata verde, portocale si smochine, iar cu varful degetelor, ca o mangaiere, amestecam totul foarte usor pentru ca salata sa-si pastreze lejeritatea.

Intr-o farfurie intinsa asezati susanul pentru a putea tavali pieptul de pui gata luat de pe gratar.

Se pregateste o farfurie intinsa, alba... Asezam in mijlocul ei cu tandrete amestecul de salata, iar peste acest pat exotic se asaza spre relaxare pieptul de pui invelit in susan!

Pofta buna!

Tips

  • Pentru mai multe portii inmultiti cantitatile din reteta cu cate persoane doriti sa serviti.
  • Pentru o servire mai deosebita: pieptul de pui se taie fasii sau cubulete, se invelesc in susan si se asaza peste salata. Serviti in cupe largi cu picior si folositi furculita pentru aperitiv.
  • Serviti cu un pahar de vin alb demisec, cu iz de flori de salcam si soare.

 

Date de contact:

Facebook: Szasz Sasha

E-mail: andreea.oana.szasz@gmail.com

Tel: 0724.44.22.40

Site: latreimagari.ro

  •   2013-07-25
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii