Retete

#retete rapide #prosciutto #pui rumenit la tigaie #pat de praz #pastrav cu prosciutto #retete sub 30 de minute

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Retete rapide, care nu te tin in bucatarie mai mult de 30 de minute!

Va grabiti sau nu aveti rabdare sa gatiti ceva complicat? Raspunsul sunt retetele simple, delicioase si hranitoare in maximum 30 minute timp de preparare! Am doua idei delicioase ce o sa va surprinda: pui rumenit la tigaie pe pat de praz si pastrav cu prosciutto crocant.

Pui rumenit la tigaie pe pat de praz

Ingrediente:

  • 6-8 bucati de pui cu piele, ce parti doriti din el;
  • sare si piper;
  • doua linguri ulei de masline


Pentru patul de praz:

  • 3 linguri unt;
  • 1/2 ceapa alba tocata marunt;
  • 1/2 cana vin alb;
  • 4-5 legaturi praz, tocat.

Puteti da start la cronometru!

Incingeti tigaia si adaugati uleiul de masline. Asezonati puiul cu sare si piper. Cand uleiul s-a incins in tigaie, asezati puiul cu pielea in partea de jos. Prajiti pentru 10-12 minute la flacara medie, iar cand pielea devine aurie intoarceti bucatile de pui pe partea cealalta. Prajiti pentru inca 10 minute la flaca mica.

 

Intre timp tocati ceapa si prazul si puneti la topit untul intr-o tigaie vecina cu cea a puiului. Adaugati ceapa in tigaie si sotati pentru 3-4 minute. Turnati vinul alb peste si lasati la gatit 2 minute. Adaugati prazul in tigaie si gatiti-l amestecand din cand in cand pentru 15 minute. Asezonati cu sare si piper.
Mai aveti un minut la dispozitie sa aranjati puiul si prazul in farfurii. Impartiti prazul in fiecare farfurie, apoi peste el asezati cu grija cate o bucata de pui rumenita. Si: STOP cronometru! 30 minute si masa este gata servita! Delicios si rapid!

 

Pastrav cu prosciutto crocant

Ingrediente:

4-6 fileuri de pastrav cu piele;
6 felii de prosciutto;
sare, piper;
6 linguri ulei de masline;
6 catei de usturoi, tocat feliute;
o legatura patrunjel tocata;
doua linguri otet balsamic;
hartie de copt.

Incepeti treaba! Incingeti cuptorul la 250 grade Celsius. Asezonati pestele cu sare si piper. Presati cate o felie de prosciutto pe fiecare parte interioara de file.

Intr-o tigaie incingeti doua linguri ulei de masline. Asezati in tigaie pestele cu partea acoperita de prosciutto in jos. Gatiti pana ce prosciutto devine crocant, aproximativ 3 minute. Intoarceti pestele pe partea cealalta si lasati-l inca 1 minut. Transferati pestele cu partea acoperita de prosciutto in sus pe hartie de copt intr-o tava de cuptor. Puneti pestele la cuptor si inchideti flacara acestuia.

Intre timp, in tigaie turnati restul de ulei de masline, adaugati usturoiul si caliti-l pana devine auriu. Tocati patrunjelul si adaugati-l in tigaie. Turnati otetul si asezonati cu sare si piper. Amestecati si, dupa 1 minut, luati de pe foc. Scoateti pestele din cuptor si asezati-l in farfurii dupa cate portii doriti sa pregatiti.

Turnati sos fin tigaie peste fiecare portie. Totul este gata in mai putin de 30 minute! O minunatie de peste.
In cele cateva minute ramase puteti pregati si o salata verde - daca doriti sa serviti alaturi de peste!



Sa aveti pofta!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:
Facebook: Szasz Sasha
E-mail: andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro
 

  •   2014-05-28
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii