Retete

#paste #musaca #pizza #retete ieftine #retete delicioase

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Pregateste retete delicioase cu un buget pana in 50 RON!

Tot timpul ne gandim ca nu ne ajung banii pe care-i castigam. Cand vine vorba despre cheltuiala pe mancare, va anunt ca exista posibilitati delicioase cu buget redus. In acest articol am pregatit trei retete care vor exemplifica acest fapt. Posibilitatile sunt insa nenumarate!

Pizza si pastele
sunt delicii italienesti foarte ieftine. Le puteti gati rapid si cu putini bani. Sunt preparate gustoase, consistente.

1. Pizza delicioasa

Ingrediente:

  • doua cani de faina
  • doua lingurite de drojdie instant
  • o lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • o lingura ulei ( masline sau floarea-soarelui)
  • 3/4 cana lapte cu apa, amestecat
  • doua cani de sos de rosii
  • doua cani de mozzarella sau cascaval moale
  • 1-2 folii salam pepperoni
  • 5 g busuioc (proaspat sau uscat)

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 440 grade Celsius. 

Intr-un bol de sticla puneti faina, drojdia, sarea, zaharul si amestecati-le bine. In mijloc, faceti cu mana un cuib, unde veti turna laptele, apa si uleiul (incalzite impreuna in prealabil) . Amestecati foarte bine pana incorporati toata faina. Scoateti din bol aluatul obtinut si framantati-l timp de 10 minute pe un blat, adaugand faina din cand in cand.

Dupa ce devine elastic si pufos il lasati la crescut pentru 30-60 minute. Tineti-l acoperit, intr-un loc calduros pana isi dubleaza marimea.
Impartiti aluatul in bucati egale pentru a modela blatul de pizza.
Intindeti bine aluatul pana obtineti un blat subtire. Ungeti blatul cu 3-4 linguri sos de rosii. Adaugati mozzarella si salam, apoi stropiti cu putin ulei si asezonati cu busuioc. Coaceti pizza pentru 10 minute. Gata... ieftin si bun!

Citeste si:

10 ustensile ce nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie

2. Penne arrabiata

Originare din Roma, aceste paste simple sunt un deliciu. Este o reteta minunata si pentru perioada in care tineti post.

Ingrediente:

  • 6 linguri ulei (masline sau de floarea-soarelui)
  • 3 catei usturoi, tocati marunt
  • 2 ardei iuti, tocati marunt (dupa gust)
  • 4 g busuioc (proaspat sau uscat)
  • 600 g rosii din conserva, tocate marunt
  • sare
  • 400 g penne (orice alte paste doriti)
  • cascaval uscat (optional)

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incingeti uleiul si caliti pentru un minut usturoiul si ardeiul iute. Adaugati busuiocul, si dupa 30 secunde scoateti condimentele calite intr-un castron si lasati-le deoparte. In aceeasi tigaie adaugati rosiile tocate.

Dupa doua minute puneti la loc condimentele si gatiti totul pentru 8-10 minute, pana sosul prinde consistenta, devine gros. Adaugati sare dupa gust si luati de pe foc.

Fierbeti pastele, strecurati-le bine si apoi adaugati sosul delicios. Amestecati totul foarte bine si serviti-le calde la masa. Pranzul sau cina este gata pentru toata lumea. Ieftin, repede si cu parfum italienesc. Daca doriti, la final, un pic de cascaval ras deasupra va da un plus de savoare.
 

Citeste si:

Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun ce sa bei

 

3. Musaca cu cartofi

Inca exista discutii in ceea ce priveste provenienta acestui preparat culinar. Ca este al turcilor sau al grecilor, inca nu se stie, dar sigur ne-a placut foarte tare daca o gasim in cartile cu bucate romanesti.

Musacaua este un preparat destul de complex, dar foarte ieftin. Contine ingrediente consistente, ceea ce face din acest preparat un adevarat festin. Trebuie servit cu grija si niciodata cu lacomie.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi, taiati felii subtiri
  • o ceapa medie, tocata marunt
  • 2 catei usturoi, tocati
  • 450 g carne tocata de porc
  • 1 ardei gras, tocat marunt
  • o cana de sos rosii (sau bulion dizolvat cu apa)
  • o lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • o legatura patrunjel, tocat marunt
  • o ceasca de lapte
  • doua oua, batute usor

Mode de preparare:

Incalziti cuptorul la 350 grade Celsius. 

Intr-o cratita caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati carnea si gatiti pentru 3-4 minute. Adaugati ardeiul tocat, sosul de rosii, sarea, piperul, patrunjelul si mai gatiti pentru inca 10 minute.
Intre timp, intr-un vas de yena, asezati felii de cartofi pentru a forma un pat pentru celelalte ingrediente. Asezati vreo 2-3 randuri, in functie de grosimea feliilor. Turnati compozitia de carne peste patul de cartofi, apoi acoperiti totul cu restul feliilor ramase.

Intr-un bol amestecati bine laptele si ouale, apoi turnati totul peste cartofi.  Gatiti la cuptor pana la 40 minute, incercand cu o scobitoare cartofii. Daca acestia s-au gatit, puteti scoate musacaua din cuptor. Inainte de servire lasati-o la rece pentru 10 minute.

Serviti cumpatat si cu gandul la vecinii nostri turci sau greci ca au avut asa idei culinare!

Citeste si:

Delicii din bucataria turceasca



Pofta buna si o siesta pe masura!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:

Facebook: Szasz Sasha

E-mail andreea.oana.szasz@gmail.com

Tel: 0724442240

Site: latreimagari.ro

 

  •   2013-11-20
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii