Retete

#ciocolata #prajitura ciocolata #prajitura

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Prajitura cu ciocolata neagra

Ciocolata este ingredientul perfect pentru orice sezon. Prajiturile de casa cu ciocolata sunt un deliciu pentru toata lumea, asa ca, daca aveti invitati si vreti sa-i impresionati cu ceva delicios, alegeti aceasta prajitura simpla si gustoasa! Se pregateste usor si are ca ingredient principal ciocolata neagra, ceea ce-i ofera eleganta si finete in textura.

 

Aceasta prajitura se poate servi simpla sau imbogatita cu diverse creme, fructe proaspete, compoturi, dulceturi, pe care le puteti intinde sau aseza deasupra ei.

Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata neagra:

  • 100 g ciocolata neagra, maruntita
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • o lingura esenta de vanilie
  • 1/2 lingura sare
  • 70 g faina
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius si pregatiti tava pentru prajitura. Folositi o tava de tort cu pereti detasabili - ungeti cu unt sau ulei apoi tapetati cu hartie pentru copt.

Pregatiti un bain-marie pentru a topi ciocolata. Puneti apa la fiert intr-o oala, apoi deasupra pozitionati un bol de sticla. Adaugati in bol ciocolata maruntita si untul. Amestecati pana se topesc usor si obtineti o textura cremoasa a compozitiei. Lasati deoparte sa se linisteasca.

Separat, intr-un alt bol de sticla amestecati zaharul si ouale cu ajutorul unui mixer. Bateti compozitia pana devine pufoasa si isi dubleaza cantitatea, aproximativ 3 minute. Adaugati sarea si esenta de vanilie. Turnati compozitia cu ciocolata si amestecati bine. Adaugati faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen.

Compozitia este gata pentru copt.

Turnati in tava pregatita tot aluatul si coaceti 40-45 minute. Cand este copt aluatul se va desprinde de marginile tavii, iar daca scuturati usor tava si se misca inseamna ca prajitura este gata.

Lasati sa se linisteasca pentru cateva minute in tava, apoi desprindeti peretii si lasati-o sa se raceasca.

Presarati zahar pudra si fulgi de ciocolata dupa ce s-a racit complet, apoi serviti cu placere!



Idei pentru un deliciu in plus

  • asezati deasupra capsuni proaspete, tocate si presarate cu zahar.
  • pentru o varianta mai dulce, turnati sos de caramel peste prajitura si serviti cu inghetata de vanilie.
  • pentru un gust exotic, ungeti suprafata prajiturii cu pulpa proaspata din fructul pasiunii.
  • pentru un gust rustic, ungeti prajitura cu dulceata de piersici si presarati nuca tocata.
  • pentru un gust bogat, adaugati deasupra crema cu mascarpone si fructele dumneavoastra preferate.


O prajitura de casa simpla cu diferite variante de servire!

Pofta buna si ne vedem data viitoare cu o reteta speciala de primavara!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:
Facebook:
Szasz Sasha
E-mail: andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro

  •   2015-02-18
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii