Retete

#miel #reteta paste #placinta miel #pulpe de miel

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Placinta cu miel, o altfel de specialitate pentru Paste!

In fiecare an, Sarbatorile Pascale aduc in casele noastre doar bucurii: mese in familie, preparate culinare delicioase, oua colorate, soare si flori de primavara. In acest articol am sa vin cu o propunere interesanta si delicioasa. De cateva zile m-am intors din Irlanda, acolo unde vezi pajistile de smarald batute de vant si de "piciorusele" oilor. Irlandezii sunt mari iubitori ai oitelor si drept urmare gatesc carnea de oaie in moduri nestiute de noi. Am furat o reteta grozava ce merge excelent servita la masa noastra de Paste: placinta cu miel.

 

Ingrediente pentru placinta cu miel:

  • 3 pulpe de miel (curatate si taiate precum ciocanelele);
  • 1 praz mare;
  • 2 morcovi mari sau 4 morcovi mici;
  • 1 pastarnac;
  • o telina;
  • 4 cepe albe mari;
  • rozmarin proaspat - dupa gust;
  • cimbru proaspat - dupa gust;
  • sare si piper;
  • doua linguri unt;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 5-6 linguri pasta de rosii;
  • 3/4 sticla vin rosu;
  • doua linguri faina;
  • un ou;
  • o foaie aluat pentru tarta/placinta (din comert).


Pregatiti-va pentru o aventura culinara delicioasa, plina de consistenta si arome incredibile!

Mod de preparare:

Intr-o cratita incingeti untul cu uleiul de masline. Asezati pulpele de miel in cratita si rumeniti-le bine pe toate partile. Asezonati cu sare si piper dupa gust.
 

Intre timp tocati marunt restul ingredientelor (praz, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, rozmarin, cimbru) si pregatiti sosul. Intr-un bol de sticla amestecati pana la omogenizare pasta de rosii, vinul si faina. Lasati sosul deoparte.

Dupa ce s-au rumenit pulpele de miel scoateti-le usor intr-un castron separat.

In cratita, de unde ati scos mielul, adaugati toate legumele. Sotati pentru 5 minute. Presarati rozmarin si cimbru dupa gust si mai sotati pentru inca 5 minute. Turnati peste legume sosul cu vin, amestecati si fierbeti 2 minute. Adaugati cu grija pulpele de miel in cratita si acoperiti cu un capac.

Fierbeti totul timp de o ora si jumatate.

Intre timp pregatiti un vas de yenna (sau orice alt vas pentru cuptor) si foaia de aluat cumparata.

Desfaceti aluatul pe masa de lucru, presarati-l cu un pic de faina si apoi taiati-l in fasii late si lungi.

Dupa o ora si jumatate scoateti usor pulpele de miel din cratita si lasati sosul la scazut pentru inca 15 minute la foc mediu. Asezati pulpele de miel in vasul de yenna. Dupa ce a scazut sosul turnati-l peste pulpe. Aranjati pulpele de miel cu osul in sus.

Bateti oul intr-un bol. Ungeti cu ou marginile vasului de yenna pentru a forma un sigiliu impreuna cu aluatul. Asezati fasiile de aluat dintr-o parte in alta a vasului pana acoperiti tot continutul, lasand doar oasele pulpelor in exterior. Fasiile le puteti aseza dupa ce forma doriti. La final ungeti cu ou aluatul frumos aranjat pentru a se rumeni si a prinde luciu.

Puneti in cuptor la 280 grade Celsius timp de 30 minute sau pana se rumeneste placinta!



Un preparat foarte gustos si aratos. Va arata splendid pe masa de Paste si sunt sigura ca va va impresiona atat familia, cat si musafirii!

Serviti acesta placinta de miel cu o salata de verdeturi din gradina primaverii si un pahar de vin rosu romanesc.

Pofta buna tuturor si Sarbatori fericite!

 

Pentru orice informatie ma puteti contacta:

Facebook: Szasz Sasha

E-mail andreea.oana.szasz@gmail.com

Tel: 0724442240

Site: latreimagari.ro

  •   2014-04-15
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii