Retete

#iepure #Gordon Ramsay #reteta iepure

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: O reteta cu iepure delicios inspirata de Gordon Ramsay

In acest articol am sa dezvalui o experienta culinara desavarsita pe care doresc sa o impartasesc cu toti fanii Master Chef-ului Gordon Ramsay.

Intr-o calatorie recenta am ajuns in Londra, orasul cu cea mai superficiala bucatarie cand vine vorba despre gastronomie. Si totusi, aici, in mijlocul unui cartier mai mult decat cochet se afla una din perlele gastronomiei moderne: Gordon Ramsay Restaurant premiat cu 3 stele Michelin. Echipa restaurantului mi-a oferit o masa cu dedicatie pentru ziua mea de nastere astfel  indeplinindu-mi una din marile mele dorinte: sa gust din fabulosele preparate aflate sub semnatura Gordon Ramsay.

Restaurantul este sic si elegant, cerandu-se tinuta pentru a putea lua pranzul sau cina.

Servirea impecabila si fara de greseli, asa cum se cere la ultimul si cel mai inalt nivel in carte, dupa acordul stelelor Michelin. Nici mai mult nici mai putin de 8 oameni din personal se ocupau de fiecare masa in parte pentru servire.

Preparatele de exceptie nu se pot masura in cuvinte ci doar in simturi. Texturi, parfumuri, culori, gusturi si absolut totul se imbina perfect pentru cea mai desavarsita experienta culinara. 

Am fost invitata in bucataria restaurantului pentru a vedea cum stau lucrurile si acolo, am povestit cu managerul si mi-a prezentat echipa de bucatari instruiti si invatati de Gordon Ramsay. Nimic din ce ajunge la masa nu este intamplator.

Totul a fost magnific de la intrarea pe usa restaurantului pana la iesirea din restaurant, un ritual plin de respect pentru gastronomie.

Va impartasesc si cateva poze din fata restaurantului, din bucataria restaurantului, un desert din partea casei, desertul surpriza si unul din preparatele culinare gustate.

La masa am servit supa de intrare, starterul, felul principal, desertul, desertul din partea casei si desertul surpriza de ziua mea pentru a-mi pune o noua dorinta culinara! Totul a fost innobilat de recomandarile somelierului cu vin pentru fiecare parte din meniu.

Preaparatul din poza este: rulada din cotlet de iepure cu rucola invelita in sunca Bayonne, linte Puy inabusita, piure din napi turcesti, alune de padure prajite si seminte de mustar murate cu un sos secret turnat peste preparat dupa prezentarea acestuia de catre ospatar.

Si pentru ca a fost delicios va propun sa incercati acasa o reteta inspirata de reteta master chef-ului Gordon Ramsay.

IEPURE DELICIOS

Ingrediente :

  • 4-6 cotlete dezosate de iepure de casa
  • 100-150 g prosciutto crudo
  • 250 g rucola
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa alba mare, tocata solzisori
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 g branza pecorino
  • sare si piper

Incepeti cu dezosarea cotletelor de iepure. Dupa ce ati terminat procedura asezonati carnea cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie incingeti ulei si puneti la prajit cotletele pana devin aurii. Scoateti-le din tigaie si lasati-le deoparte.

Pe masa de lucru asezati felii de prosciutto pentru a putea rula cotletele. Peste feliile de prosciutto asezati carnea de iepure, iar peste aceasta cate un buchetel de rucola. Rulati totul si incercati sa inveliti bine carnea in feliile de prosciutto.

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati cu hartie de copt o tava de cuptor, apoi asezati in tava, cu grija, fiecare rulada si tineti la cuptor pentru 4-5 minute.

Scoateti din cuptor si lasati sa se linisteasca inainte de feliere si servire

Intre timp incingeti ulei intr-o tigaie si puneti la calit ceapa. Dupa ce s-a inmuiat turnati otetul balsamic si lasati sa scada putin, amestecand din cand in cand. Ceapa caramelizata trebuie sa ramana cu o textura usor moale.

Intr-un blender puneti branza pecorino, putina rucola, usturoi, sare, piper si un pic ulei de masline. Amestecati pana obtineti un sos cremos. Daca este nevoie mai completati cu ulei de masline pana obtineti textura dorita.

Si acum pregatiti iepurasul pentru servire. Pentru o servire de master chef lucrati usor cu rulada de iepure pentru a nu se desface. Folositi un cutit bine ascutit pentru a taia ruladele in felii de 2 cm.

Asezati farfuriile pentru a incepe montajul. In fiecare farfurie puneti usor putina ceapa caramelizata, formand astfel un pat pentru feliile de iepure. Apoi asezati cateva felii de rulada, 4-6 bucati pe fiecare pat de ceapa. Stropiti cu sos cremos preparatul si farfuria, dupa cum credeti ca este mai frumos.

Arata fabulos si este foarte delicios. Carnea este catifelata, rucola s-a topit si prosciutto crudo a devenit crocant in cuptor. Ceapa este dulce, sosul cremos si usor usturoiat cu gust proaspat de rucola si putin dulce-amarui de la branza pecorino. Familia si prietenii vor premia preparatul si bucatarul cu stele din suflet. Poti fi si tu Master Chef in bucataria ta !

Pofta buna tuturor !

Pentru orice informatie ma puteti contacta:
Facebook: Szasz Sasha
E-mail: andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro

  •   2014-06-18
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii