Retete

#mucenici cu nuca #mucenici de post #reteta mucenici #mucenici # mucenici moldovenesti

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Desert de sarbatoare! Cum sa faci cei mai pufosi mucenici

Primavara si-a pregatit razele de soare si ghioceii, iar sarbatorile acestui anotimp sunt dintre cele mai frumoase si autentic romanesti. Dupa Martisor si alegerea babelor urmeaza Sfintii Mucenici si zilele mosilor. Pentru a celebra cum se cuvine asa zile minunate am pregatit pentru voi o reteta traditionala pentru mucenici de post.
 

Am ales varianta moldoveneasca pentru pregatirea acestora, pentru ca este mai populara decat cea cu zeama dulce si nuca.

  • Ingrediente:
  • 700 g faina
  • doua linguri ulei de floarea-soarelui
  • o lingura ulei de masline
  • 50 g margarina
  • 100 g zahar
  • 50 g drojdie
  • 300 ml apa
  • o lime pentru coaja rasa
  • o lingura zahar vanilat
  • 4 linguri miere de albine
  • o cana nuci macinate
  • o cana sirop facut din apa cu zahar/apa cu miere
  • o lingura esenta de vanilie


Sa incepem pregatirea mucenicilor!
 

Dizolvati drojdia intr-o jumatate de cana cu apa calduta. Adaugati o ligurita de zahar, doua linguri de faina, amestecati bine si lasati 10 minute la dospit.
Intr-o cratita topiti margarina in ulei, apoi lasati sa se linisteasca.

Intr-o alta cratita puneti la fiert o cana de apa, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si coaja rasa de la o lime. Amestecati pana se topeste, apoi lasati deoparte la racit.

Intr-un bol de sticla puneti faina, compozitia cu drojdie si incepeti sa framantati. Adaugati la framantat compozitia cu zahar si coaja de lime, apoi compozitia cu margarina. Framantati timp de 30 minute, apoi acoperiti bolul si lasati aluatul obtinut la dospit cam 45 de minute.

Pregatiti masa de lucru si tava unde urmeaza sa coaceti mucenicii.

Pe masa de lucru intindeti ulei si presarati faina.

Tava trebuie sa fie intinsa si o unsa cu ulei.

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in 20 de parti egale. Fiecare parte se ruleaza pana obtineti forma si lungimea dorita pentru a impleti un mucenic. Impletiti-i si asezati-i pe rand in tava pregatita, apoi coaceti-i 30 minute in cuptorul deja incins.

Dupa ce s-au rumenit frumos si in casa miroase numai bine scoateti-i din cuptor si lasati-i sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit turnati cu grija sirop de zahar pentru a-i insiropa bine sau dupa gust. Ungeti cu miere, usor, suprafata fiecaruia, apoi presarati nuca macinata din belsug.

Daca nu aveti timp sa pregatiti mucenici moldovenesti puteti sa-i comandati de la Deliciu Romanesc cu 5 lei/bucata la telefon 0724442240!

 

Pentru orice informatie ma puteti contacta:
Facebook:
Szasz Sasha
E-mail: andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro

  •   2015-03-04
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii