Retete

#raci cu mirodenii #reteta raci #reteta Dragobete #dragobete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: De Dragobete, iubiti si mancati romaneste! Reteta afrodisiaca

Dragobetele este sarbatoarea iubirii romanesti si a soarelui de primavara! Pentru ziua lui Dragobete propun o reteta afrodisiaca, un festin intim gastronomic in doi cu... raci fierti in mirodenii. 

Crustaceele si mirodeniile parfumate sunt considerate afrodisiace, incanta toate simturile si aduc buna dispozitie.
Racii se gasesc de cumparat vii, la pret rezonabil, arata grozav la servire si au un gust dulce minunat. In Romania, racul a avut o perioada de glorie, cand era apreciat ca delicatesa si existau cateva zeci de retete cu acest ingredient special, retete imprumutate, dar adaptate romaneste.

Ingrediente:

  • 4 1/2 kg raci vii (atentie - vii!)
  • 3 l apa
  • 250 g sare grunjoasa
  • o lingura piper negru
  • o lingura ienibahar
  • doua linguri pudra usturoi
  • doua linguri boia dulce
  • o lingura cimbru uscat
  • o lingura salvie uscata

Mod de preparare:

Pentru inceput vom spala bine racii intr-un lighean mare cu apa rece. Clatiti bine si schimbati apa de cateva ori. Dati la o parte racii care nu mai sunt vii.
Puneti racii intr-o sita mare.
Pregatiti o oala incapatoare pentru fiert.
Asezati sita cu raci in oala unde vor fi fierti. Turnati apa rece peste raci pana ii acoperiti.
Scoateti sita cu raci si asezati-i inapoi in ligheanul cu apa rece, unde ati facut clatirea anterioara.
Faceti aceasta procedura pentru a masura nivelul apei cu tot cu raci, nu vreti sa dati apa cu mirodeniile pe dinafara in momentul cand adaugati racii la fiert.
In oala de pe foc adaugati sarea si toate mirodeniile. Lasati sa fiarba 30 minute la foc intens.
Dupa cele 30 minute adaugati racii la fiert.
Fierbeti racii 5 minute.
Acoperiti oala, opriti focul si lasati 15 minute sa se linisteasca fiertura.
Dupa aceste 15 minute scoateti racii pe un platou mare si incercati sa-i asezati in forma de piramida.
Acestia vor fi rosii ca iubirea de Dragobete!
Vor arata minunat pe un platou alb. Daca doriti, pentru culoare, puteti presara marar proaspat.
Folositi mainile pentru a desface cozile racilor si mancati acea carne alba si dulce fara nimic altceva.

Pentru gusturi si texturi diversificate puteti aseza langa raci: paine prajita, unt topit, usturoi, salata de telina proaspata sau cartofi fierti/copti cu smantana! 

Va asigur ca va fi dragoste la prima degustare!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:
Facebook:
Szasz Sasha
E-mail: andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro

  •   2015-02-23
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii