Retete

#spanac #varza #sfecla #salate #salate detoxifiante #detoxifiere dupa sarbatori

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: 4 salate detox dupa masa de Paste

Dupa un Paste minunat, petrecut in familie, mare parte din timp la masa, simtim nevoia sa mancam ceva mai usor. Dupa oua si carne de miel este timpul sa incercati cateva salate din ingrediente proaspete, ce ajuta la detoxifierea organismului. Sunt legume si fructe ce aduc beneficii extraordinare organismului si ajuta la eliminarea toxinelor. Va propun 4 salate detox dupa aceste sarbatori, pline de vitamine, prospetime, gusturi diverse si ingrediente diversificate.
 

 

1. Salata cu varza si mandarine

Ingrediente:

  • doua salate verzi, curatate si taiate pentru salata
  • 1/4 varza alba, tocata fideluta
  • 1/8 varza rosie, tocata fideluta
  • 4 mandarine, curatate si feliate
  • 1 morcov, dat prin razatoare
  • 1 mango, taiat cubulete
  • o ceapa rosie, tocata marunt

Dressing:

  • 1/2 coaja rasa de la o portocala
  • o cana suc de portocale, proaspat stors
  • o lingura otet
  • o lingura miere
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-un bol, amestecati bine ingredientele pentru dressing pana la omogenizare.
Puneti toate ingredientele de salata intr-un bol mare de sticla, apoi turnati dressingul si amestecati lejer. Serviti aceasta salata fara ulei la orice ora din zi.


 

2. Salata cu spanac si sfecla coapta

Ingrediente:

  • 10-12 sfecle rosii mici
  • 1/4 ceasca ulei masline
  • 1/2 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1/4 ceasca otet
  • sare
  • 3 mandarine sau portocale, curatate, feliate
  • 1 grapefruit rosu mare, curatat, feliat
  • 1 1/2 lingura mustar Dijon
  • piper
  • 1 kg spanac oparit usor (intr-o oala cu apa clocotita scufundati spanacul pentru 1 minut, apoi scoateti si lasati la scurs).

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 280 grade Celsius. Asezati sfecla pe hartie de copt intr-o tava de cuptor. Stropiti sfecla cu ulei de masline si puneti-o la cuptor pentru o ora si 30 minute. Dupa ce s-a copt, curatati sfecla si taiati-o in sferturi.
Intr-un bol puneti la marinat ceapa cu otetul pentru o ora.

Pregatiti dressingul pentru salata din: mustar, doua linguri otet luat din bolul cu marinata, 1/4 ceasca ulei cu masline, sare si piper. Amestecati totul foarte bine pentru omogenizare.

Intr-un bol mare de sticla puneti spanacul oparit, ceapa scursa din otet, mandarinele, grapefruitul si sfecla coapta. Adaugati dressingul pregatit mai sus si totul este gata pentru servire.

3. Salata cu portocale si menta

Ingrediente:

  • 10 sfecle galbene
  • 8 portocale rosii, curatate, feliate
  • doua legaturi patrunjel proaspat, tocate marunt
  • o legatura menta proaspata, tocata marunt
  • doua felii branza feta sau branza sarata

Dressing:

  • 3 linguri suc lamaie (1/2 lamaie stoarsa)
  • 3 linguri otet
  • o ceapa alba mica, tocata marunt
  • o lingurita miere
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Gatiti sfecla la abur timp de 15 minute. Dupa ce ati pregatit sfecla, curatati-o de coaja si taiati-o in sferturi.
Pregatiti dressingul amestecand foarte bine ingredientele necesare, enumerate mai sus.
Asezati toate ingredinetele intr-un bol si turnati peste ele dressingul obtinut. Amestecati lejer ingredientele. La sfarsit asezati branza deasupra salatei, dupa cum doriti.

4. Salata cu frunze de napi si coacaze

Ingrediente:
 

  • 4 legaturi frunze de napi, spalate, curatate si taiate dupa cum doriti
  • 1/2 cana coacaze proaspete
  • 1/2 quinoa fiarta (cumparati din comert si gatiti dupa instructiunile produsului sau, in apa fiarta cu sare adaugati quinoa - la doua parti de apa puneti o parte quinoa - si fierbeti pentru 15 minute la foc mediu)
  • 1/4 cana migdale, maruntite
  • o lingura seminte mac

Dressing:
  • o lamaie stoarsa (1/2 ceasca suc lamaie)
  • o lingura ulei de masline
  • 1/2 lingura miere

 

Mod de preparare:

Amestecati bine ingredientele pentru dressing. Se va obtine un dressing dulc- acrisor.
Asezati intr-un bol mare de sticla toate ingredientele pregatite si turnati peste ele dressingul. Amestecati usor salata si serviti oricand doriti.



Puteti consuma aceste salate si langa alte preparate culinare. Daca doriti, le puteti asorta cu orez inabusit, ciuperci intregi sotate usor, peste la gratar, curcan la cuptor sau pui in orice fel.

Va doresc zile insorite si pline de energie!

Pentru orice informatie ma puteti contacta:

Facebook: Szasz Sasha

E-mail andreea.oana.szasz@gmail.com

Tel: 0724442240

Site: latreimagari.ro

  •   2014-04-23
  •  
  •   comentarii
Andreea Szasz

Articol scris de

Andreea Szasz

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii