Retete

#somon #somon broccoli #file somon

Expertul Acasa.ro, Ana Rotaru: Somon aromat cu broccoli si piure de cartof

Considerat un fel de mancare sanatos si rafinat, somonul se prepara si relativ repede. Cu ajutorul rozmarinului si in compania broccoli, aroma somonului va fi cu siguranta deosebita.

Ingrediente:

  • un file de somon
  • 100 gr broccoli
  • 5 linguri de smantana de gatit
  • un cartof mare
  • un catel de usturoi
  • o crenguta de rozmarin
  • 3-4 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare:

1. Cartoful se curata de coaja, se taie cuburi si se pune la fiert. In oala in care fierbe cartoful se adauga sare, crenguta de rozmarin si catelul de usturoi, care, dupa ce cartoful a fiert, se scot din apa si se arunca.

Cand cartoful este fiert se paseaza bine, adaugand unt, astfel incat piureul sa devina pufos.

2. Buchetelele de broccoli se curata, spala si se maruntesc, dupa care se calesc in tigaie cu un strop de ulei de masline. Cand sunt aproape gata se adauga smantana de gatit, sarea si piperul si se mai lasa pe foc in jur de 7 minute.

3. Somonul se curata de solzi si, cu ajutorul cutitului, se cresteaza de cateva ori pe diagonala. Se asezoneaza si se asaza in tigaia incinsa cu pielea in jos.
Dupa 3-5 minute se adauga in tigaie doua linguri de zeama de lamaie si doua linguri de apa si se pune capacul pentru urmatoarele 3 minute.
Important este ca somonul sa ramana fraged si nu devina uscat, asa ca nu recomand sa il tineti in tigaie prea mult.

Savurati cu placere!

  •   2014-03-04
  •  
  •   comentarii
Ana Rotaru

Articol scris de

Ana Rotaru

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii