Retete

#otet balsamic #legume #ulei de masline #rata # piept de rata

Expertul Acasa.ro, Ana Rotaru: Piept de rata aromat

Pentru mesele festive care urmeaza, Ziua Indragostitilor, 1 Martie, 8 Martie, pieptul de rata este preparatul ideal. Este o alternativa eleganta la fripturile clasice. Cu siguranta, cu aceasta reteta cu o aroma deosebita nu vei da gres indiferent de eveniment, iar eforturile tale vor fi apreciate de cei dragi.

Ingrediente:

  • 1 piept de rata cu piele
  • condiment 5 spices
  • doua linguri sos soia
  • o lingura aceto balsamico
  • pulpa de rosii
  • amestec de legume: ardei gras, fasole verde, ceapa, porumb, fasole Kidney, ministiuleti de porumb (se poate utiliza orice combinatie de legume dorite sau cate un fel de legume separat).

Mod de preparare

1. Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele, important este ca pielea sa fie strapunsa pana la carne si printre creste sa se vada culoarea rosie a carnii.

2. Pieptul de rata se condimenteaza bine doar pe partea cu pielea, condimentul "5 spices" trebuie sa patrunda adanc printre creste.

3. Pe o tigaie incinsa fara ulei plasam pieptul de rata cu pielea in jos, treptat grasimea de sub piele se va topi. Pe partea cu pielea, pieptul de rata se va tine intors timp de 5-6 minute, dupa care pe cealalta parte - 2-3 minute. In acest timp, pe marginea tigaii se toarna sosul de soia si acceto balsamico si se intoarce carnea pe toate partile de cateva ori pentru a se patrunde cu mirosurile, dupa care in cuptorul preincalzit repede se pune pieptul de rata in aceeasi tigaie in care a fost prajit. Timpul de coacere in cuptor este de 7 minute.

4. Cand carnea este scoasa din cuptor, pieptul de rata se pune pe tocator pentru a se odihni timp de 10 minute.

Pieptul se feliaza suptire, carnea trebuie sa fie bine facuta in exterior si medium rare pe interior, avand o culoare rosiatica.

Atentie! Tigaile cu maner din plastic nu se pot plasa in cuptor. In cazul tigailor cu maner din plastic se reduce focul de pe plita la minim si se adauga in tigaie cateva linguri de apa, dupa care se pune capacul si se lasa timp de 7-8-9 minute - in functie de puterea flacarei.

5. Legumele se prepara separat in tigaie cu ulei de masline incins.

6. Se tin pe foc mare timp de 8 minute, dupa care se reduce focul, se adauga pulpa de rosii, se asezoneaza dupa gust si se lasa sub capac inca 10 minute.


Pe farfurie - feliile de piept de rata se asaza sprijinite pe legume, iar peste ele se toarna cateva linguri de sos din tigaia in care s-a prajit pieptul de rata.

Savurati cu placere!

  •   2014-02-10
  •  
  •   comentarii
Ana Rotaru

Articol scris de

Ana Rotaru

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii