Atat pentru cei pasionati de paste, cat si pentru cei care doresc sa pregateasca o mancare usoara pentru intreaga familie, dar sa nu stea o vesnicie in bucatarie, va propun o reteta pe cat de simpla, pe atat de savuroasa: fusilli cremoase cu legume crocante.
Ingrediente:
- 1 zucchini mediu
- o vanata medie
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 250 gr paste fusilli
Mod de preparare a pastelor
Se spala legumele si se taie cubulete mari.
In tigaie se rumenesc legumele separat adaugand ulei de masline.
In timp ce tragi legumele in tigaie le asezonezi separat de fiecare data.
Atentie, legumele trebuie sa ramana crocante si viu colorate. Tocmai pentru a obtine acest rezultat este important ca legumele sa fie trase in tigaie separat!
Se pun apa si sare intr-o oala, dupa care se adauga pastele si se fierb in jur de 11 minute.
Mod de preparare pentru sosul Pesto
- 4 buchete de busuioc din Genova
- 30 gr (aproximativ doua linguri) muguri de pin
- 500 gr parmezan ras
- 20-40 gr de branza Pecorino rasa
- 1-2 catei de usturoi
- 10 g sare grunjoasa
- 50 ml ulei de masline
Mod de preparare a sosului
Spala frunzele de busuioc in apa rece si usuca-le pe un prosop, fara sa le freci.
Zdrobeste mugurii de pin si cateii de usturoi in mojar pana pana cand ajung sa formeze o pasta.
Adauga sare si frunze de busuioc putin cate putin si amesteca-le cu miscari circulare pana se omogenizeaza.
Adauga parmezanul si branza Pecorino si amesteca bine.
Toarna un strat subtire de ulei de masline care ajuta la amestecarea perfecta a ingredientelor.
La final cand pastele sunt gata se scurg de apa si se adauga sosul Pesto, dupa care se pun toate legumele deja pregatite deasupra pastelor se amesteca bine si se mai lasa pe foc 3 minute.