Retete

#supa crema #supa de dovleac #expert acasa.ro

Chef Ioannis, expertul acasa.ro va recomanda: Supa de dovleac, o delicatesa care va va surprinde oaspetii

Sper ca nu ati aruncat dovleacul de la Hallowen, pentru ca il veti folosi cu succes la prepararea unei retete speciale de supa crema de dovleac ce va va incanta simturile.


INGREDIENTE pentru 10-12 portii

  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de unt
  • 1 dovleac de 2 kg, curatat si taiat cuburi a cate 2,5 cm
  • 1,2 l suc de morcovi sau apa
  • 50 gr de parmezan ras
  • 100 ml de smantana lichida
  • Piper negru, sare
  • 2 cepe albe, taiate marunt


PREPARARE (25 de minute)

Intr-o oala se topeste untul cu uleiul. Cand face spuma, adaugam ceapa maruntita si amestecam pana devine transparenta, fara sa isi schimbe culoarea.

Adaugam dovleacul si il lasam la foc mic pana incepe sa se inmoaie. Turnam sucul de morcovi si fierbem aproximativ 15 minute.

Luam oala de pe foc si transformam supa in crema cu un blender de mana, pe care il folosim direct in oala.

Readucem oala pe foc mic si adaugam parmezanul si smantana lichida, fara a da in clocot. Asezonam cu sare si piper.


SECRETUL LUI CHEF IANNIS

Este important ca sucul de morcovi sa fie proaspat. Cel din comert poate fi foarte acid.

Nu lasati sa fiarba supa cu smantana lichida in ea, pentru ca se va taia.


Sfaturi legate de prepararea oricarui fel de supa crema:

Pentru ca toate supele crema sa aiba o textura foarte fina, trebuie sa respectati 2 conditii:

  • Folositi blenderul doar cand supa este fierbinte
  • Strecurati supa printr-o sita fina, pentru ca toate surplusurile sa ramana in-afara cremei


Serviti supa crema cu cateva picaturi de ulei de dovleac (cu putin noroc, poate gasiti la magazinele de delicatesuri) si 6-7 seminte de dovleac prajite, in loc de crutoane.

 

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, sa incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

„Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

Foto: Sorin Antonescu

  •   2012-11-14
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii