Retete

#brownie #prajitura brownie #expert acasa.ro #retete brownie

Chef Ioannis, expertul Acasa.ro: Brownies vesele pentru zile mohorate

Excelent antidepresiv, ciocolata este cel mai bun prieten al papilelor gustative, dar si al sufletului. Iar aroma pe care o va emana prajitura Brownies in casa voastra va va scoate cu zambetul pe buze la limanul acestei toamne.

INGREDIENTE

  • 300 de grame de ciocolata neagra (75% cacao)
  • 160 de grame de unt
  • 4 oua
  • 250 de grame de zahar
  • 200 de grame de faina


PREPARARE (25 de minute)

Topim untul si ciocolata la bain-marie. Intr-un vas batem ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea in galben pal si se face o crema spumanta. Incorporam compozitia de unt si ciocolata cu spuma de oua, amestecand usor cu o spatula. Adaugam usor, ca o ploaie, faina pana se omogenizeaza total.

Ungem cu unt si tapetam cu zahar brun o tava sau formele individuale si coacem 15 min intr-un cuptor incalzit la 180 de grade.


SECRETUL LUI CHEF IANNIS

Faina trebuie strecurata printr-o sita foarte fina pentru ca intreaga compozitie sa aiba o textura fina si usoara.


Sfaturi legate de prepararea oricarui fel de brownies:

Cand ungem forma cu unt e mai bine sa o tinem ulterior 5 minute in friger pentru a intari untul si apoi punem zaharul. Asta ajuta ca sa se formeze o crusta crocanta.

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, sa incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

Foto: Sorin Antonescu

  •   2012-11-27
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din retete

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii