Gradina

#ingrasaminte #ingrasaminte gradina #ingrasaminte lichide

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Top 5 ingrasaminte lichide pentru gradina ta

Daca intr-un articol precedent am vorbit despre ingrasamintele granulate pe care trebuie sa le aplici in gradina ta, azi vom avem in vedere rolul si importanta ingrasamintelor lichide.

 

Pentru a asigura o buna crestere si inflorire a plantelor din balcon si gradina, dar si pentru a le feri de boli, ingrasamintele lichide sunt indispensabile.  

Rolul acestor fertilizatoare este de a asigura rapid, imediat un aport de substante nutritive, atat de necesare plantelor decorative.

Avantajul ingrasamintelor lichide, fata de cele granulate, este tocmai efectul lor rapid.

Printre cele mai iubite plante cu flori din Romania sunt trandafirii. Acestia au nevoie nu doar de ingrasamintele granulate, ci si de cele lichide. Alegeti un fertilizator cu concentratie mare de fosfor si calciu, aceste doua elemente vor ajuta si sustine procesul de inflorire a plantei. Acelasi ingrasamant il puteti folosi si pentru alte plante de interior sau exterior care infloresc: clematite, hortensii, trandafiri japonezi, iasomie etc.

Daca esti iubitor de flori de sezon (petunii, muscate, craite), un ingrasamant pentru plante de balcon este binevenit.  Datorita continutului mare de azot si fosfor, va ajuta rasadurile sa creasca frumos si sa infloreasca abundent. Il poti aplica la cinci-sapte zile dupa ce ai montat florile in jardiniere sau ghivece.

Nu uita de orhidee! Ingrasamintele destinate acestor superbe flori contin enzime speciale, ce confera florilor durabilitate si prospetime.

 

La plantele decorative prin frunze, dar si la arbustii decorativi de gradina, iti recomand un fertilizator special pentru plante verzi. Acesta are o concentratie mare de azot, care ajuta la dezvoltarea plantei, dar si la pastrarea unui frunzis bogat si sanatos, ajutand plantele sa si lupte cu diverse boli. Acelasi ingrasamant il poti folosi si la conifere.

 

In ceea ce priveste concentratiile de ingrasamant la 1 l de apa, respecta indicatiile de pe ambalaje.

Chiar si la gazon, daca iti doresti un efect rapid de inverzire, poti folosi ingrasamant lichid cu concentratie mare de azot. Este insa mai incomod de aplicat.    

Indiferent de plantele pe care le ai in balcon, terasa sau gradina, daca iti doresti sa te bucuri de frumusetea lor, ingrasamintele sunt necesare. Astfel, acum este momentul sa actionezi si sa le oferi atentia pe care o merita.

Peisagist Cristina Stinghe

Tel: 0744.82.66.94

Web: amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea