Gradina

#amenajarea casa #arcade #gradina #peisagist #pergole #expert acasa.ro #mini cascade #ghivece decorative #spaliere

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Top 5 decoratiuni pentru gradina ta

Dupa ce incheiem operatiunile de amenajare a unei gradini, trebuie sa ne gandim si la introducerea in peisaj a unor decoratiuni de gradina, care sa completeze tabloul gradinii noastre, si sa o scoata din anonimat.

Decoratiunile pentru gradinile noastre trebuie sa aiba un aspect estetic, dar sa si raspunda anumitor necesitati functionale.

Am realizat un top 5 al celor mai indicate decoratiuni pentru gradina ta, in functie de functionalitatea lor, intretinerea care o necesita si aspectul decorativ ce il ofera:


1. Mini cascadele de gradina

Jocurile de apa pot avea un efect linistitor, dar pot oferi si impresia de miscare in spatiul tau. O Mini Cascada, intr-un colt deschis si luminos acompaniata de elemente de stropire, poate oferi o atmosfera captivanta in gradina.

Fie ca sunt construite din piatra, sau sunt fabricate din alte materiale, gen fibra de sticla, vei face din gradina ta un mic paradis de invidiat.

Eu le prefer pe cele din fibra de sticla, deoarece sunt usor de montat, rezistente la temperaturi extreme, nu implica multe materiale pentru montaj, si imita perfect aspectul natural al pietrei. Singurul lor dezavantaj este ca trebuiesc curatate cu regularitate.


2. Ghivece decorative

Pe langa rolul functional pe care il au ghivecele, ele pot fi decoratiuni ideale pentru gradina ta, prin formele diverse pe care le pot avea, materialul din care sunt confectionate si varietatea de dimensiuni. La alegerea ghivecelor trebuie sa ti cont de tipul gradinii, pozitia pe care vrei sa le asezi, si bineinteles plantele pe care le vei monta in ele. Nu implica o intretinere dificila, dar toamna este de preferat sa le imbraci cu materiale speciale de protectie pentru iarna, atat pentru protectia ghivecelor, dar mai ales a plantelor din ele.


3. Arcadele si pergolele de gradina

Se monteaza, de regula impreuna cu plante agatatoare, si pot fi un element decorativ foarte elegant si original. Se pot monta invidual, sau grupate pentru a forma o galerie de arcade imbracate in diverse liane. Pot pune in evidenta intrarea intr-o gradina, sau o alee. Din fier forjat sau lemn, eu le prefer pe primele, deoarece sunt mai elegante, mai usor de intretinut, iar plantele se dezvolta mai usor pe ele.


4. Suporti pentru ghivece suspendate

Folosim ghivece suspendate pentru plante colorate curgatoare, dar trebuie sa le si agatam de ceva. Fie ca sunt suporti prinsi de pereti, sau care se fixeaza la sol, aceste decoratiuni sunt deosebit de practice, si ne ofera posibilitatea sa ne jucam cu formele, dimensiunile si materialele din care sunt confectionate.


5. Spaliere si suporti pentru plante agatatoare

Spalierele sau suportii pentru plante agatatoare sunt pe primul loc, deoarece sunt cele mai solicitate, si bineinteles cele mai practice decoratiuni. Nu doar ca sustin lianele, dar le putem folosi pentru mascarea unor ziduri, sau a unor zone mai putin estetice ale gradinii. Pot pune in evidenta o planta, sau un intreg aranjament, si pot crea un punct de focalizare in gradina.

Putem folosi spaliere in forma de umbrela pentru trandafiri agatatori, clematis, caprifoi, etc, sau spaliere de perete, asezate in grup pentru glicina, mana Maicii Domnului sau luleua turcului. Posibilitatile de utilizare a acestor decoratiuni sunt infinite.

Toate aceste produse, precum si multe alte decoratiuni de gradina, le puteti achizitiona online de pe site-ul: amenajarigradinibucuresti.ro

Peisagist Cristina Stinghe

Telefon: 0744.82.66.94

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea