Gradina

#ghivece #spaliere #suporturi #decoratiuni gradini

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Suporturile si spalierele din fier forjat, altare pentru ghivecele tale

Pentru o mai buna utilizare a spatiului atat in casa, pe balcon sau in gradina, suporturile si spalierele pentru ghivece sunt decoratiuni perfecte. Nu doar buna folosinta a spatiului disponibil este scopul spalierelor, ci si punerea in valoare a diverselor ghivece si crearea unei armonii de culoare si compozitie in caminul sau in gradina ta. 

In functie de plantele pe care le dorim, alegem si ghivecele, ce pot fi de dimensiuni si forme diferite. Cele de talie mare nu sunt intotdeauna foarte practice pentru terase sau balcoane. Daca alegem ghivece de aceeasi forma si dimensiune putem evita obtinea unui peisaj anost si lipsit de forma prin prezentarea ghivecelor pe inaltimi diferite. Aici intrevine utilitatea suporturilor si spalierelor.

Spalierele pot fi de mai multe feluri, si din materiale diferite. Cele din fier forjat au linii arhitecturale interesante, sunt rezistente, potrivite atat pentru interior, cat si pentru exterior si, in acelasi timp, foarte elegante. Cele in forma conica sunt ideale pentru prezentare atat a plantelor de talie mai mare - plasate in partea de jos, dar si a celor curgatoare, care, plasate in partea superioara, vor crea imaginea unui ansamblu verde perfect. Indiferent daca folosesti suporturile pentru ghivece sau pentru alte obiecte decorative, fiecare va fi pus foarte frumos in valoare.

Pentru punerea in valoare a diverselor plante putem opta si pentru un soclu. Fie ca este vorba de ghirlande de iedera sau zorele, de petunii sau o azalee, aceastea vor forma impreuna cu suportul potrivit, un ansamblu deosebit de atragator si elegant.

Aceste decoratiuni din fier forjat sunt si foarte usor de intretinut in comparatie cu cele din lemn. Atunci cand uzi plantele, nu trebuie sa-ti faci griji ca vei uda si suportul si le poti sterge foarte simplu cu o carpa.

Amplasarea in casa sau in gradina o faci in functie de plantele ce vor imbraca spalierul, de lumina de care au nevoie si de curenti de aer ce ii suporta sau nu.

Indiferent ce tip de suport sau spalier vei folosi, vei obtine o noua dimensiune, un nou peisaj care va face ca balconul, terasa sau gradina sa para mult mai mari decat sunt. Cu putina imaginatie si un strop de vegetatie, vei avea impresia ca gradina ta nu are limite.

Peisagist Cristina Stinghe

0744.82.66.94

www.amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea