Gradina

#gradina #trandafiri #ingrasaminte #plante decorative #sistem irigatii #aspersoare #umidometru

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Intretinerea gradinii pe timp de vara

Desi a sosit vremea vacantelor si te bucuri de vremea buna, caldura si timpul liber, gradina ta are in continuare nevoie de atentie, mai ales in perioadele de canicula, cand plantele si gazonul sufera cel mai mult.

Primul lucru care trebuie verificat este sursa de apa ce o folosesti pentru a uda gradina. Daca ai un sistem de irigatii profesionist, verifica ca aspersoarele sa nu fie infundate cu impuritati, sa nu fie tevi sparte sau fisurate, altfel iti vor compromite plantele. De asemenea,  verifica timpii de udare si momentul de pornire al sesiunilor de stropire – seara sau noaptea. Pentru o revizie completa, apeleaza la profesionisti!

Trucuri pentru intretinerea gazonului

Gazonul in mod deosebit incepe sa aiba probleme atunci cand temperaturile cresc foarte mult. Nu doar caldura il afecteaza, ci si soarele puternic care ii arde frunza.

Pentru a-l ajuta sa treaca cu bine de lunile de vara, ai cateva trucuri la indemana. Trucuri pe care insa trebuie sa le stapanesti bine pentru a obtine rezultate optime. In primul rand mareste timpii de udare si adauga o sesiune de stropire.

Modul in care il tunzi acum este, de asemenea, foarte important, el difera de modul de tundere din perioada primaverii si toamnei. Aplica ingrasaminte speciale de vara, care sa-i ajute radacina sa trecea bine de canicula.

Atentie la paraziti!

Plantele necesita si ele anumite ingrijiri. Fii atent la parazitii care apar in aceasta perioada si iti pot distruge plantele. Informeaza-te cu privire la substantele ce le poti aplica, cand, cum si in ce cantitate.

Fereste-te sa faci tunderi masive in cazul arborilor si arbustilor. Din cauza caldurii vor transpira ranile ramase, ceea ce va favoriza aparitia bolilor si dezvoltarea daunatorilor.

Cantitatea de apa data plantelor decorative difera comparativ cu gazonul. Trebuie sa ai grija sa nu stagneze apa la radacina plantelor, caci acestea vor putrezi.

Pentru mai multa siguranta, cumpara un umidometru. Macar o data pe saptamana, spala frunzisul plantelor cu un furtun, pentru a indeparta praful, caci acesta creaza uscaciune.

In cazul trandafirilor, taie florile ofilite, astfel ii vei ajuta sa infloreasca din nou. Fii atent la diversele pete ce apar in aceasta perioada pe frunze. De cele mai multe ori, acest lucru indica aparitia unor boli ce trebuie tratate.

Daca consideri ca ai nevoie de mai multe informatii pentru a-ti intretine gradina in conditii optime, iti stam la dispozitie cu serviciile noastre de consultanta. Ne vom deplasa la tine, pentru a-ti oferi sfaturi, sugestii si solutii.

Peisagist Cristina Stinghe

Telefon: 0744.82.66.94

Web: amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea