Gradina

#ingrijire plante #plante de apartament #praf #expert acasa.ro #curatare plante

Expertul Acasa.ro, Otilia Caloian: Curata florile de praf pentru a nu se usca

Iti place sa-ti decorezi casa cu flori superbe in ghiveci, le uzi si le tii la lumina, dar ele se ofilesc sau nu se dezvolta corespunzator? Sterge-le cel putin de doua ori pe luna de praf pentru a creste cat mai frumoase.

1. Praful care se depune pe florile din ghiveci este daunator plantelor, intrucat blocheaza lumina Soarelui sa ajute la producerea fotosintezei. De aceea, frunzele se usuca si cad.

2. Daca ai plante mici, spala-le in cada, cu dusul. Ai mare grija la temperatura apei, sa fie calaie, deoarece apa prea calda sau prea rece usuca frunzele plantelor.

3. Plantelor foarte mari, precum ficusul, lamaiul sau leandrul nu este obligatoriu sa le “faceti dus”. Luati o carpa umeda sau un burete imbibat cu apa si stergeti fiecare frunza in parte. Astfel, plantele se vor revigora, se vor dezvolta armonios, iar frunzele vor straluci de curatenie.

4. Mare atentie si la ghivecele in care sunt plantele. Stergeti-le si pe acestea cu o carpa umeda sau cu spray pentru mobila.

5. Daca tot esti la capitolul “ingrijirea plantelor din ghiveci”, apeleaza si la foarfeca de gradinarit si taie-le crengutele uscate si rupe-le frunzele si florile ofilite. In primavara vei avea niste flori minunate, care iti vor inveseli casa in fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Otilia Caloian

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea