Gradina

#expert acasa.ro #orhidee #plante de apartament #ingrijire orhidee

Expertul Acasa.ro, Otilia Caloian: Cum sa ingrijim orhideea Phalaenopsis ca sa infloreasca mai des

Orhideile Phalaenopsis in ghiveci sunt unele dintre cele mai delicate flori, care pot fi folosite atat pentru decorarea casei tale, cat si a birourilor sau restaurantelor. Chiar daca multi spun despre orhideea Phalaenopsis ca este o planta pretentioasa, care infloreste decat o singura data, nu este deloc adevarat. Daca urmezi cativa pasi simpli, orhidee ta poate inflori chiar si de doua-trei ori pe an. Iata ce trebuie sa faci:

 

1. Dupa ce cumperi sau primesti orhideea inflorita, nu-i schimba ghiveciul. In cazul in care nu-ti place micul ghiveci din plastic in care este sadita floarea, poti cumpara o masca pentru ghiveci colorata, din plastic obligatoriu transparent, sub care va trebui sa pui o farfurioara. Aveti grija ca ghiveciul sau masca ghiveciului sa fie gaurita pentru a facilita scurgerea apei in farfurioara.

2. Mare grija la udat! Orhideea Phalaenopsis se uda doar o data pe saptamana. Se toarna apa direct pe pamant. Maximum o jumatate de pahar de apa la o udare. Vara, cand este foarte cald, udati orhideea de doua ori pe saptamana.

3. Foloseste fertilizant. In supermarketuri se gasesc sticlute cu fertilizant special pentru orhidei. Se combina 5 militri de fertilizant cu doi litri de apa. Toamna si iarna se foloseste fertilizant o data la trei-patru saptamani, iar primavara si vara in fiecare saptamana.

4. Orhideilor le place lumina si caldura. Asadar, pentru ca orhidee sa reziste cat mai mult inflorita, tineti-o pe pervaz, intr-o camera locuita, cu temperaturi intre 18-25 de grade.

5. Stergeti frunzele de praf cu o carpa curata, umeda, de cate ori este nevoie pentru a inlesni fotosinteza.

6. Dupa ce florile se vor ofili, trebuie taiata tija pe care au crescut florile si schimbat obligatoriu ghiveciul. Cumparati un ghiveci mai mare, de preferinta transparent, in care asezati planta cu radacini. Puneti in ghiveciul mare planta si completati cu pamant special pentru orhidee sau pentru flori exotice, care se gaseste in florarii. Apoi udati din abundenta cu apa amestecata cu fertilizant. Planta va inflori, poate chiar mai bogat decat prima data, in doua-trei luni. Dupa ce se vor ofili iar florile, nu mai schimbati ghiveciul. Taiati doar tija pe care au fost florile.

7. Pentru ca tulpina florilor sa creasca dreapta, legati-o cu o fundita de o tija subtire din lemn sau din plastic.

 

Otilia Caloianu

//www.florifrumoase.ro

Email: comenzi@florifrumoase.ro

Telefon: 0740237968

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Otilia Caloian

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea