Gradina

#flori #aranjamente florale #expert acasa.ro #creare aranjament floral

Expertul Acasa.ro, Otilia Caloian: Cum sa cream singuri un aranjament floral

Pentru a obtine un aranjament floral pentru a va infrumuseta casa, biroul sau pentru a-l oferi cadou, cel mai simplu este sa-l cumperi dintr-o florarie. Dar ce-ar fi daca v-ati crea singuri propriul aranjament? Sunt niste pasi extrem de simpli de urmat si, chiar daca acesta nu va fi la fel ca unul cumparat din florarie, veti avea placerea si mandria ca l-ati facut singuri, cu propriile maini. Iata ce trebuie sa faceti:

1. Cumparati un burete verde special pentru flori. Umpleti un vas cu apa si lasati buretele sa se scufunde singur in apa. Atentie! Nu-l impingeti cu mana, pentru ca se vor produce goluri de aer, iar buretele nu se va imbiba bine cu apa. Lasati buretele scufundat in apa timp de minimum zece minute.

2. Luati un cosulet sau un vas de ceramica. Daca aveti un cosulet din rachita, puneti in el o bucata de folie pentru a nu se scurge apa din burete. Apoi luati buretele, il taiati pe dimensiunea vasului si il asezati in el.

3. Luati florile, taiati-le coditele in mod oblic si incepeti sa le infigeti in burete. Incepeti cu florile cele mai mari si cele mai frumoase. Mai intai asezati una in mijlocul buretelui, dupa care in partile laterale ei infigeti altele cu 2-3 centimetri mai scurte. Continuati astfel pana veti umple tot buretele.

4. Golurile umpleti-le cu verdeata. Cumparati de la florarie ruscus olandez sau salal si infigeti-le peste tot unde se mai vede buretele.

5. De asemenea, daca aveti flori prea putine, in locurile ramase libere puneti verdeata. Puteti sa mai umpleti golurile si cu o funda colorata, asortata cu nuantele florilor.

6. Ati urmat toti pasii? Acum aranjamenetul vostru este gata si deabia asteapta sa fie oferit sau sa va infrumuseteze locuinta.

 

Otilia Caloian

Coordonator florarie online

comenzi@florifrumoase.ro

0740237968

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea