Gradina

#buchete cununie #flori cununie #cununie civila

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori sa oferi miresei la cununia civila

Toamna este considerata de romani a fi sezonul nuntilor inca de secole in urma. Poate ca putinul pragmatism din firea noastra face ca evenimentul atat de important din viata fiecarui om sa aiba loc in anotimpul belsugului. Dincolo de toate insa, un element extrem de important la o nunta sunt florile, acestea fiind un dar indispensabil adus miresei, in special la cununia civila.

Apeland la toate elementele care pot construi semnificatii: culori, flori si numarul firelor din buchet, designerii Floria.ro propun cele mai interesante combinatii de flori pentru miresele acestui sezon.

Iata trei buchete ideale pentru a fi oferite celor care spun „DA” in aceasta toamna:

Culori de toamna

Este un buchet care reproduce coloratura toamnei: cu nuante de aramiu, rosu si galben. Numarul florilor din acest buchet este ales neintamplator, sapte este o cifra cu nenumarate semnificatii: 7 fire de trandafiri portocalii, 7 de mokara grena si 7 frezii galbene, culorile lor sunt tomnatice. Amarilisul alb si verdeata cu care este imbogatit buchetul semnifica anotimpul care tocmai a trecut si iarna care va veni. Firele de hipercum rosu reprezinta roadele toamnei si pot exprima urarile de belsug pentru miri.

Armonie

Prin culorile reci in nuante de mov care predomina, acest buchet sugereaza calm, liniste, ehilibru- precum este si adierea de toamna dupa o vara caniculara. Aici numarul-simbol este trei: 3 trandafiri mov deschis, 3 albi si 3 cupe cymbidium roz. Parfumul delicat este dat de cele sase frezii mov deschis si de levantica.  Dinamismul buchetului  este dat de verdele care apare: 1 anthurium alaturi de 2 santini si de verdeata. Aceasta coloratura exprima fara cuvinte urarile pentru o casnicie bazata intelegere si incredere reciproca.

Declaratie de dragoste


Si in acest buchet apar culorile temperate si cifra trei, insa de aceasta data culorile sunt mai calde. Cei 3 trandafiri roz sunt asociati cu 3 cale mov, extrem de elegante. Mai apare o hortensie alba, albul fiind culoarea puritatii si verdeata, care aduce un strop de vivacitate in buchet. Acesta exprima caldura, tandrete si sinceritatea sentimentelor pe care-l are cel care daruieste florile miresei.

Alte idei de flori pentru cununia civila aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Andreea Uceanu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea