Gradina

#ikebana #expert acasa.ro #plante de apartament #aranjamente ikebana #ghivece ikebana

Expertul acasa.ro, Otilia Caloian: Uita de florile clasice in ghiveci! Creeaza-ti propriile ghivece Ikebana

Vrei sa ai un balcon sau o camera de zi decorate cu flori proaspete tot timpul? Plantele in ghiveci reprezinta cea mai eficienta si ieftina metoda.


Iar daca doresti sa dai si o nota aparte locuintei tale si sa o decorezi intr-un stil cat mai modern, ghivecele in stil Ikebana sunt o solutie foarte chic. Le poti cumpara gata decorate sau le poti creea singur. Astfel, placerea de a le admira va fi mult mai mare, stiind ca sunt creatie personala:


Iata ce pasi trebuie sa urmezi:

1. Cumpara trei-patru plante mici in ghiveci (iedera, begonia, bradut ornamental, calanchoe, guzmania sau chiar un ghivecel cu ardei rosii);

2. Cauta prin lucrurile vechi o cutie rotunda sau patrata, cu adancimea de aproximativ 10-20 centimetri si umple-o cu pamant de flori. Ideal ar fi daca ai gasi o cutie din metal, in stil vintage, cu diverse modele pe ea. Poti folosi chiar si un vas mai mare de lut sau o cutie de pantofi;

3. Scoate plantele mici din ghivece si planteaza-le pe toate in cutie. Aici lasa-ti imaginatia sa zburde si combina culorile dupa placul tau. Planteaza mai intai florile mai mari, care vor veni in spate, si in scari, plantele mai mici. In nici o jumatate de ora vei avea un aranjament deosebit si foarte rezistent. Si ca sa fie si mai deosebit, il poti decora cu fructe proaspete sau din plastic, cu figurine din lemn sau ceramica sau chiar cu o jucarie mica de-a copilului.

Aranjamentul il poti folosi pentru decorarea casei sau, daca il ambalezi intr-o folie de plastic si il legi cu o fundita eleganta, il poti oferi cadou unei persoane dragi.

Otilia Caloian
www.florifrumoase.ro
comenzi@florifrumoase.ro
0740237968

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Otilia Caloian

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea