Gradina

#cum se planteaza trandafirii #trandafiri #plantare trandafiri

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Cum se planteaza corect trandafirii

Daca iti doresti o gradina de vis, care sa se faca remarcata prin culori exceptionale si un parfum de neegalat sau vrei sa faci un cadou original, ai nevoie de trandafiri frumosi si vigurosi.  Iata trei dintre trandafirii cei mai frumosi pe care ii poti alege pentru gradina ta. 

 

Red Leonardo Da Vinci

Un trandafir superb, cu forma romantica, dedicat lui Leonardo da Vinci. Incanta prin opulenta florilor cu 90-100 de petale, un parfum discret si o culoare rosu-coacaza, care rezista foarte bine la inghet si maladii. Se bucura de o inflorire exceptional de bogata si repetata din luna mai pana la inghet. Trandafirul Red Leonardo da Vinci a obtinut certificarea ADR acordata trandafirilor extrem de rezistenti. Ai toate motivele sa-l alegi pentru gradina ta!

Carte D'Or

Un trandafir cu inflorirea abundenta si o rezistenta foarte buna la maladii, care atrage atentia prin culoarea vesela, galben aprins si o vegetatie compacta. Are un parfum discret, o inaltime de 65-75 cm si flori cu 35-37 de petale. Te vei bucura de florile mari din luna mai pana toamna tarziu. Datorita rezistentei foarte bune la inghet si maladii, acest trandafir a primit certificarea ADR. Carte D’Or va aduce o pata de culoare in gradina ta!  

Christophe Colomb

Acest trandafir detine toate calitatile unui butas, cu o culoare deosebita si puternica de portocaliu indian, iar marginea de culoarea piperului rosu. Este o floare luminoasa, cu o dimensiune medie, un diametru al florii de 10 cm si 25-27 petale. Poate ajunge la inaltimea de 2m, are o rezistenta foarte buna la maladii si infloreste din luna mai pana la inghet. Acest trandafir va deveni cu siguranta un punct de atractie in gradina ta.

Este foarte important ca plantarea sa nu fie facuta in pamant inghetat sau foarte ud din cauza ploilor. Plantarea trandafirilor ar trebui facuta intr-un loc insorit si aerat, deoarece soarele faciliteaza cresterea si inflorirea. Expunerea ideala este Sud-Est sau Sud-Vest, dar minimum o jumatate de zi de soare e suficient. Distanta de plantare recomandata este de 45/50 cm pentru trandafirii cu floarea mare si cei cu cu flori grupate.  

Si acum, te invitam la concurs. Alege-ti unul dintre trandafirii Famousroses.eu si spune-ne de ce iti place printr-un comentariu la acest articol. Poti castiga unul dintre cei trei trandafiri prezentati azi. Comenteaza pana pe 24 martie inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe 25 martie. 

 

Castigatorii concursului sunt:

  • Mirela Carare
  • Popa Gabriela
  • Cristiana Nina

Felicitari tuturor!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Viaceslav Buhna

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea