Gradina

#ingrasamant #ingrasamant plante #ingrasamant gazon

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Ingrasamintele de primavara

Saptamana trecuta am vorbit despre primele operatiuni de primavara pe care o gradina ce cuprinde si o peluza de gazon le implica. In speta, scarificarea si aerarea gazonului. Pentru a asigura o buna pornire in vegetatie a gazonului si pentru ca acesta sa fie cat mai verde, dar si pentru a avea niste plante cat mai frumoase, ingrasamintele sunt indispensabile.
 

Cele mai bune ingrasaminte de primavara sunt cele cu eliberare lenta, rezultatele acestora fiid  de durata mai mare. Prima aplicare de ingrasaminte pentru gazon se face la sfarsitul lunii martie sau inceputul lui aprilie. Intotdeauna, aceasta operatiune se face dupa scarificare si aerare.

Ingrasamantul trebuie imprastiat cat mai uniform posibil, chiar va sugerez sa folositi un dispozitiv de imprastiere si sa respectati gramajul indicat pe ambalaj pe metrul patrat.

Daca scapati prea mult ingrasamant pe o anumita zona, riscati sa ardeti iarba. Obligatoriu, dupa aplicare gazonul trebuie udat din abundenta, astfel incat granulele de ingrasamant sa se lipeasca cat mai bine de sol, si apoi, usor, usor sa se dizolve si sa intre in pamant.
 

In functie de situatie puteti opta pentru diferite tipuri de ingrasaminte.

Astfel, daca aveti muschi in iarba, optati pentru ingrasamant cu concentratie mai mare de fier. Acesta va intari iarba si va indeparta muschiul.

Daca aveti buruieni, un ingrasamant de gazon ce contine si erbicid este cel mai potrivit.

Oricare va fi optiunea ta, ingrasamintele de primavara pentru gazon trebuie sa aiba concentratie mare de azot (N), deoarece acesta asigura buna crestere a ierbii si revenirea acesteia dupa iarna.



Nu doar gazonul are nevoie de ingrasamant in aceasta perioada, ci si plantele decorative. La plantele cu flori, cum sunt trandafirii, iti trebuie un ingrasamant cu concentratie mai mare de fosfor (P), caci acesta ajuta la inflorire. Din fericire, ambalajul ingrasamintelor te ajuta acum sa alegi.

De asemenea, coniferele, arbustii sau plantele perene trebuiesc tratate cu ingrasaminte pentru a avea o buna pornire in vegetatie, si astfel o buna dezvoltare si inflorire pe toata durata sezonului.

Daca la gazon se fac patru aplicari de ingrasamant pe an, la plante se pot face doar doua.

Indiferent de ce plante ai in gradina, daca iti doresti sa te bucuri de spatiul tau verde,  ingrasamintele sunt indispensabile. Astfel, acum este momentul sa actionezi si sa oferi gradinii tale atentia pe care o merita.
 

Peisagist Cristina Stinghe

Tel: 0744.82.66.94

www.amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea