Gradina

#design gradina #clopotel # design casa #sfesnicile Celtic

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Foloseste-ti imaginatia pentru a schimba designul casei si al gradinii

Indiferent cat de frumos amenajam o casa sau o gradina, trebuie sa le completam cu o serie de elemente care sa dea o nota originala si eleganta spatiului nostru. In functie de stilul casei si de arhitectura ei, alegem si decoratiunile. Acestea pot fi din diverse materiale, pot reprezenta diverse obiecte si pot avea un rol functional sau strict decorativ.

Cand spun decoratiuni, ma gandesc la o varietate foarte mare de obiecte ce scot casa sau gradina din anonimat.

Va voi prezenta in acest articol trei noi decoratiuni, introduse recent pe site-ul nostru, ce le-am folosit si eu la mine in casa, combinandu-le cu lumanari, plante decorative sau mici gravuri.

1 Sfesnicile Celtic

Incep cu setul de sfesnice Celtic, realizate din fier forjat, foarte usoare si de mare efect. Ca design sunt un amestec de vechi si modern, amintind de arta veche a celtilor. Se monteaza pe perete si se folosesc impreuna cu lumanari.

In functie de tonurile din casa ta, poti opta pentru lumanari in culori tari sau nuante pastel, simple sau ornate, parfumate sau nu. Oricum ar fi, incearca sa creezi un contrast puternic, cu negrul mat al sfesnicelor. Se potrivesc in oricare din camerele din casa sau chiar pe o veranda in curte. Eu le-am pus chiar la intrarea in casa, astfel incat sunt principalul punct de atractie al holului de intrare, devenind rapid subiect de discutie printre prietenele mele.

2 Clopotelul

Un alt obiect, i-as spune simpatic, este acest clopotel. Haideti sa mai renuntam la clasica sonerie electrica si sa ne intoarcem la si mai clasicul Clopotel. El este precum o carte de vizita a casei. Incepand de azi primesteti oaspetii in stil clasic.

3 Filigrana

Cu ornamentul de perete Filigrana a fost dragoste la prima vedere. De cum l-am vazut, am stiut ca mi-l doresc la mine in casa sau in gradina. Nu ma puteam insa hotari unde sa-l pun. Dupa cum vedeti, este in stil mediteranean, si nici casa nici gradina mea nu au legatura cu stilul respectiv. Si totusi, mi-l doream.

Am ales, in cele din urma sa-l pun afara, in gradina, bineinteles la perete. Pentru un plus de valoare estetica, am creat un mic colt cu flora mediteraneana: doua mici agave, o bougainvillea ce va avea ca suport acest ornament si mult pietris alb de diverse dimensiuni pus in ghivece pe pamant.

Ce credeti ca a facut o prietena cu acest frumos ornament Filigrana? L-a montat in dormitor si il foloseste ca suport de bijuterii - pentru lanturi, margele, bratari, incadrat de autocolante cu flori. Rezultatul a fost super.

Iata ca acelasi obiect poate fi folosit si incadrat in spatiu in diferite moduri. Trebuie doar sa te joci si sa-ti folosesti imaginatia.

Peisagist Cristina Stinghe

Telefon: 0744.82.66.94

Web: amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea