Gradina

#aranjamente trandafiri #buchete trandafiri #ingriire trandafiri #trandafiri

Expertul Acasa.ro, Mihaela Lascu: Cum ai grija de iubire si care este legatura cu un buchet de trandafiri

Trandafirii sunt cele mai populare flori din lume si pe buna dreptate – are peste 200 de specii, mii de cultivatori si este raspandit pe intregul mapamond. insa, nu asta ii aduce popularitatea, ci felul in care se prezinta – forme, culori, structura – si cea mai importanta semnificatie pe care o poarta – afectiune, pasiune, iubire. Astfel daruirea de buchete de trandafiri, aranjamente de trandafiri si chiar ghivece cu trandafiri, de obicei rosii, sunt cea mai indragita declaratie de dragoste.

 

Cea mai simpla si eficienta ingrijire pentru buchete de trandafiri

Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand primiti un buchet de trandafiri este sa umpleti o vaza cu apa proaspata, indiferent de sursa, apoi sa adaugati hrana pentru flori, care se gaseste la pachetel in orice magazin de profil. Apoi, dupa ce taiati in diagonala aproximativ 1 cm din codite, buchetul de trandafiri trebuie imediat pus in vaza. Intregul proces se repeta la 2-3 zile. Pentru o cat mai buna mentinere a prospetimii florilor, vaza cu buchetul de trandafiri nu trebuie tinuta direct in lumina soarelui si nici langa o sursa de caldura. Daca respectati aceste indicatii de ingrijire a buchetului de trandafiri, acesta poate rezista 7-10 zile.

Cea mai simpla si eficienta ingrijire pentru orice aranjament de trandafiri

Florariile premium, cu servicii pe masura, asigura mentinerea prospetimii tuturor florilor pe care le livreaza, cu atat mai mult celor din aranjamente de flori, folosite cu precadere in cadrul evenimentelor importante, corporate sau personale. In acest scop, florile din aranjament au la baza un buret imbibat cu apa. Astfel, primul pas atunci in ingrijirea unui aranjament de trandafiri este sa turnati, cam la 2-3 zile, apa in aranjamentul pentru ca burele sa fie in permanenta umed.

La fel ca si in cazul buchetelor de trandafiri, aranjamentele de trandafiri pot rezista pana la 7-10 zile daca nu sunt tinute direct in soare sau langa surse de caldura.

Cea mai simpla si eficienta ingrijire pentru orice ghiveci de trandafiri

Speciile de trandafiri la ghiveci sunt mult mai variate si raspandite decat cele folosite in buchete si aranjamente de aceea trebuie tinut cont de particularitatile fiecareia in parte. Insa, exista cateva sfaturi utile care se aplica indiferent de specie. Va sfatuiesc sa udati bine ghiveciul cu trandafiri de 2 ori pe saptamana in perioadele calduroase si uscate (vara si iarna). Desi le place foarte mult apa, trebuie sa aveti grija sa nu lasati pamantul din ghiveciul cu trandafiri sa musteasca de apa altfel se vor ineca. Acest lucru este valabil mai ales pe timp de iarna. O astfel de ingrijire a trandafirilor la ghiveci ii poate mentine sanatosi si frumosi ani de zile.

Reteta de hrana pentru trandafiri in vaza

Se dizolva 3 lingurite zahar si 2 lingurite otet alb intr-un litru de apa calduta; apa astfel preparata se toarna in vas astfel incat sa acopere cam 7-10 cm din codite in vaza.

Cu aceasta reteta de hrana trandafirii rezista mai mult cu pana la 2-3 zile decat in mod normal si dobandesc un plus de naturalete si prospetime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Lascu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea