Gradina

#gerbera #flori #lalea #iris #hortensie #orhideea Vanda #buchete de flori #orhidee lime roz #comenzi flori #flori femei

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu: Ce trebuie sa avem in vedere cand trimitem flori altei femei

Dintotdeauna, florile au fost oferite femeilor de catre barbati. Barbatii sunt cei care cumpara flori, care trimit flori, care ofera buchete de flori. Femeile, pe de alta parte, sunt cele care le primesc. Care isi doresc flori. Care vorbesc despre flori. In ultima vreme insa, femeile au inceput si ele sa trimita flori catre mama, sora sau alte prietene apropiate. Dar, daca despre cum trebuie sa aleaga barbatii un buchet de flori pentru femei se scrie constant, despre cum se ofera flori de la femeie la femeie informatiile nu sunt atat de generoase.

Conform statisticilor Floria.ro, 95% dintre comenzile de flori online se realizeaza de catre barbati, care trimit buchete de flori doamnelor din viata lor. 5% dintre comenzi provin de la femei, care nu, nu trimit flori barbatilor, ci altor femei.

Trimiterea unui buchet de flori catre o femeie de catre alta femeie este adesea mai complicata decat pare. Femeile sunt perfectioniste, isi doresc sa trimita buchetele cele mai potrivite, buchete perfecte pentru destinatar. Din acest motiv, femeile cauta mai mult, analizeaza mai mult, se informeaza mai mult si petrec mai mult timp pentru a alege buchetul de flori.

Cum trimitem un buchet altei femei?

Ca regula generala, femeilor nu le trimitem trandafiri. Nici albi. Nici albastri. Cu atat mai putin rosii. Femeile primesc trandafiri de la barbati.

Ele isi doresc buchete sofisticate, care sa arate atentia la detaliu atat a creatorului de buchete, cat si a celui care le alege.

Buchetul transmis de o femeie catre alta femeie ar trebui sa fie surprinzator, dar sa reflecte in acelasi timp un sentiment care este transmis indirect: respect, admiratie, bucurie, entuziasm, iubire…

Cea care primeste buchetul trebuie sa constate ca expeditoarea s-a gandit la ea, a ales in functie de stilul ei, i-a acordat atentie.

In general, femeile au flori preferate. De exemplu, o doamna apreciaza orhideea vanda, o floare deosebita. Asta nu inseamna ca trebuie sa i se transmita numai buchete de orhidee vanda, ci ca, in mod ideal, se poate alege un buchet cu mai multe soiuri de flori, care sa pun in valoare delicatetea si culoarea florii preferate. Acest lucru este valabil indiferent de floarea preferata, fie ea hortensie, iris, gerbera sau lalea. Trebuie pusa in valoare prin intermediul altor flori. Si (aproape) doar o alta femeie poate sa inteleaga acest lucru.

Un alt aspect important care se trateaza similar cu soiul preferat este “asortarea” buchetelor din punct de vedere cromatic cu preferintele destinatarelor. Trebuie incluse in buchete flori in culorile apreciate de destinatara, dar nu exclusiv.

De exemplu, un buchet in care movul irisilor este scos in evidenta de alaturarea cu o orhidee lime roz are un efect mult mai puternic decat daca se alege un buchet simplu, doar cu irisi.

Sursa foto: Floria.ro

Asadar, in doua cuvinte, exista o singura regula cand se trimit flori de catre o femeie: diversitatea eleganta.

Andreea Uceanu

Designer de Buchete

Floria.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Andreea Uceanu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea