Gradina

#flori aprilie #iris #bujor #narcise #lalele #gerbera

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Florile-vedeta ale lunii aprilie

Aprilie aduce o paleta larga de culori si parfumuri florale, bujorul, narcisele, lalelele, gerbera si irisul, flori fara de care buchetele nu ar mai avea acelasi impact si savoare cromatica.

Bujorul

Bujorul este cu siguranta preferatul viitoarelor mirese care isi doresc un buchet delicat, creionat intr-o cromatica pastelata. Cunoscuti pentru albul si rose-ul pudra elegant, acestia cresc de fapt intr-o diversitate de culori: corai, galben, rosu, violet. Bujorul ofera o intensitate vizuala deosebita, florile te seduc din prima secunda. Un mic secret pentru a pastra un buchet de bujori proaspat mai mult timp este sa ii schimbi apa o data la doua zile si sa adaugi o cantitate mica de zahar in vaza.

Narcisele

Parfumul narciselor este seducator, iar frumusetea lor capteaza orice privire. Paleta cromatica nu este una foarte diversificata, acestea fiind gasite in general in combinatii de galben cu alb. Nu au nevoie de o ingirjire specifica, este de ajuns sa le tineti intr-o vaza cu suficient de multa apa, iar daca sunt plantate in gradina trebuie udate o data la doua zile.

Lalelele

Lalelele sunt preferatele sezonului, deoarece ofera o paleta cromatica diversificata si dau fiecarui buchet de flori un ton vesel, jucaus si plin de prospetime. Pe langa paleta cromatica extinsa, lalelele au si diferite soiuri care le transforma in unele dintre cele mai interesante flori. Lalelele se pot gasi de la alb la nuante precum: albastru indigo, negru, rosu electric, burgundy, galben si siclam.

Gerbera

Gerbera este ideala pentru volumul atractiv pe care il ofera buchetelor, pentru diversitatea de culori si pentru forma sa perfect circulara. Ca si lalelele, gerbera trece printr-o paleta cromatica diversificata precum: rose quartz, siclam, rosu, oranj, galben.

Irisul

Irisul simbolizeaza delicatete si genuinitate. Este atat un simbol al primaverii, cat si un simbol universal al regalitatii. Irisul are o cromatica restransa: alb- albastru, iar albastrul reprezinta “sangele regal” si este ideal pentru un cadou oferit unei persoane dragi.


Floria.ro expune o gama larga de produse de unde poti alege aceste flori spectaculoase si te poti inspira pentru un cadou potrivit pentru cineva drag.






 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Andreea Uceanu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea