Gradina

# flori anotimp #oferire flori #buchete #aranjamente florale #flori

Ce aranjamente florale poti oferi in functie de anotimp

Cine nu adora momentul cand primeste un buchet sau aranjament floral? Florile sunt o bucurie si o incantare, dar prezenta lor aduce si alte beneficii.

Florile contribuie la o stare de spirit buna, prin culorile, prospetimea si miresmele lor. Un aranjament modifica atitudinea oricarui spatiu: la birou invioreaza atmosfera terna si obositoare, acasa ne intampina si ne fac sa ne simtim ca intr-un adevarat camin, la restaurant sau la hotel, in vacanta, asigura o atmosfera primitoare. Florile construiesc si pastreaza amintiri care ne vor insoti de fiecare data cand le vom revedea.

Florile ar trebui sa faca parte din decorul care ne inconjoara in fiecare zi. Chiar si atunci cand nu primim flori, nimic nu ne opreste sa le comandam sau sa mergem chiar noi la cea mai apropiata florarie.

Cele mai potrivite flori care sa ne face zilele mai senine sunt cele de sezon. Florile specifice fiecarui anotimp au avantajul de a fi mai accesibile – se gasesc cu usurinta si au un pret bun. In plus, cu o floare chiar se poate face primavara!

Aranjamentele florale pe care le oferim, altor persoane sau chiar noua, ar trebui sa includa, in functie de anotimp:

Vara – un anotimp foarte generos, in care ne putem bucura de culorile, delicatetea si exuberanta bujorului, de mirosul fermecator al levanticai, de crinii de gradina cu mireasma de vacanta, de floarea-soarelui cu aspectul ei rustic, de bogatele hortensii, de inocentele margarete, de macii sangerii, de trandafirii atat de versatili, de jucausa gura-leului.

Toamna este anotimpul crizantemelor, dar si al coloratelor dalii, al gladiolelor parfumate, al crinilor de toamna, al trandafirilor care rezista in gradini pana aproape de sosirea iernii.

Iarna nu este nicidecum un anotimp in care nu ne putem bucura de flori. Anumite specii de flori sunt cultivate in conditii speciale si ajung la noi chiar si in acest anotimp, in care, poate mai mult decat in altele, avem nevoie de flori pentru a ne inveseli zilele. In preajma Craciunului aranjamentele florale pot include craciunite, brad, ilex, brunia, chamelaucim, hypericum. Dar, pentru ca iarna nu se rezuma la sarbatorile ei, sa nu uitam de trandafiri, de crizanteme, lisianthus, gerbera, crinul oriental, phalaenopsis, anthurium, garoafe, flori care se gasesc cu usurinta in orice sezon..

Primavara avem cele mai multe ocazii sa daruim flori precum narcise, zambile, frezii, lalele, ranunculus, liliac, viburnum, muscari, irisi, forsythia.

Asadar, energia de care ne secatuieste activitatea zilnica poate fi reincarcata si prin frumusetea unui aranjament floral pe care sa avem grija sa-l aducem in preajma noastra.

β€œIn speranta de a ajunge la luna, oamenii trec cu vederea florile ce isi deschid petalele la picioarele lor.”, Albert Schweitzer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Marga Baltaretu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea