Financiar

#cumparaturi #buget #card de credit #economii #reduceri #evitare datorii

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa evitam spirala datoriilor si cheltuielile compulsive din perioada reducerilor

Incepand cu luna august, magazinele din intreaga tara intra in febra reducerilor de vara. Preturile produselor pe care poate ti le doresti si pe care le-ai urmarit deja de cateva luni incep “sa se topeasca”, iar niciunuia dintre noi nu-i prisoseste ceva la moda in garderoba, un telefon nou sau un aparat electrocasnic de ultima generatie. Aceasta perioada este de bun augur pentru comercianti, dar se poate transforma intr-un chin pentru bugetul tau, daca te apuci sa cumperi mai mult decat iti poti permite sau folosesti fara cumpatare cardul de credit.

 

Perioada reducerilor de vara reprezinta un moment bun pentru a cumpara lucrurile pe care le-ai vazut la pret intreg in restul anului. Cu toate acestea, trebuie sa-ti stabilesti un buget pe masura posibilitatilor si sa ai grija sa nu acumulezi datorii cumparand din impuls sau lucruri de care nu ai nevoie. Am pregatit cateva sfaturi financiare, astfel incat, pe cat posibil, fiecare dintre noi sa-si cumpere lucrurile dorite, dar sa evite spirala datoriilor.

1. Economiseste pentru perioada reducerilor

Foloseste banii pe care i-ai pus deoparte special pentru perioada reducerilor si nu apela la cardurile de credit sau la overdraft pentru a-ti plati cumparaturile. In felul acesta eviti datoriile si iti cumperi doar lucrurile pe care ti le poti permite. Daca nu ai apucat inca sa economisesti, incepe sa pui bani deoparte de la urmatorul salariu.

2. Stabileste un buget inainte de a merge la cumparaturi

Tricouri, sacouri, pantofi, scrie totul pe o coala de hartie. Fa-ti un inventar cu ce ai nevoie sau ai vazut in perioada in care preturile acestor produse nu trecusera prin procesul de soldare. Stabileste o limita a bugetului si respect-o cu sfintenie. Fii disciplinat si nu depasi aceasta limita orice s-ar intampla.

3. Ignora vanzarile in masa

De multe ori ai vazut in vitrine mesajul „cumperi doua perechi de pantofi, iar una este la jumatate de pret”. In majoritatea cazurilor acestea nu reprezinta promotii si te pot face sa te abati de la bugetul stabilit. tine minte, respecta limitele pe care singur ti le-ai trasat.

 

4. Cauta si compara pe internet

Dezvoltarea internetului a usurat decizia de cumparare. De asemenea, este mai greu sa faci cumparaturi din impuls. Cum toate magazinele au si pagini online, decide de acasa ce vrei sa cumperi, inainte de a merge la mall.

 

5. Nu cumpara ce nu-ti poti permite

Tine minte ca, atunci cand folosesti cardul de credit sau descoperitul de cont la cumparaturi, de fapt achiti din veniturile viitoare. Tu iti cunosti cel mai bine finantele, asa ca achizitioneaza doar ce iti poti permite ca sa nu platesti un produs sau mai multe pana la urmatoarea perioada de reduceri.

Date de contact:

Cosmina Marinescu

Director de Operatiuni KRUK Romania
E-mail:
info@kruk.com.ro
Tel./fax: 031/ 413 20 00
Web: vestibune1.ro.kruk.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cosmina Marinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea