Financiar

#buget #calcule #economii #reducere cheltuieli #lista de cumparaturi

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum poti sa-ti reduci cheltuielile fara sa simti frustrarea renuntarii

Se spune ca barbatii fac bani, iar femeile sunt foarte pricepute in a-i cheltui! Cam rautacioasa aceasta abordare, nu credeti, doamnelor? E adevarat ca fiecare dintre noi are momentele ei de “shopping compulsiv” – am cazut si eu de nenumarate ori in acest pacat.

In ultimii ani, insa, cand banii au capatat o alta valoare pentru fiecare dintre noi, am invatat cum sa tai din cheltuieli si fac asta fara a simti frustrarea omului care isi refuza o placere. Va impartasesc “tehnicile” mele care, cu siguranta, pot fi imbunatatite si dezvoltate.

1. Faceti-va un buget saptamanal sau lunar!

Daca pui totul pe hartie, vezi mai usor unde si pe ce se duc banii, asa ca intelegi si de unde poti taia din chetuieli. Un buget tinut pe o agenda, un tabel facut pe computer sau, daca doriti sa faceti mai “profi” calculele, un soft dezvoltat special pentru asta si pe care puteti sa-l instalati si pe telefonul mobil. Cel mai simplu este sa luati un creion si o coala de hartie si sa faceti calculele.

2. Nu uitati niciodata acasa lista de cumparaturi

Poate vi se pare desprins din arsenalul bunicii, dar e un instrument esential pentru cei care doresc sa faca economii.

3. Mai putin inseamna mai mult!

Aminteste-ti de cate ori ai aruncat mancare si legume din frigider in ultimul an. Eu recunosc ca am dat dovada de lipsa de cumpatare si am mai gresit calcularea cantitatilor de care aveam nevoie intr-o saptamana. Produse alimentare cumparate in cantitate mai mica inseamna, de fapt, alimente mai proaspete, care nu stau cu saptamanile in frigider sau in congelator.

4. Pregateste-ti mancare la pachet pentru fiecare zi

Reducerea cheltuielilor cu masa se va simti serios in buzunar. Nu spune nimeni sa nu iesi cu colegii in pauza de pranz. O data pe saptamana e chiar
reconfortant. Dar in nicio cantina sau bistro nu se va gati cu aceeasi grija pentru sanatate pe care o poti manifesta tu insati. Un pranz gatit acasa inseamna mai multa atentie pentru starea ta de bine si economii importante.

5. Fa-ti din obiceiurile bune un… obicei!

Pas cu pas, reducerea cheltuielilor iti va intra in sange. Nu te sfatuiesc sa renunti la absolute toate placerile, deoarece riscul “caderii in pacat” este mai mare atunci cand te vei trezi cu banii in buzunar. Traiul cumpatat pe care ti-l recomand este despre a cheltui mai putin pe lucruri care nu conteaza, astfel incat sa-ti permiti sa dai banii pe lucrurile care conteaza cu adevarat.

Date de contact:

Cosmina Marinescu
Director de Operatiuni KRUK Romania
E-mail:
info@kruk.com.ro
Tel./fax: 031/ 413 20 00
Web: vestibune1.ro.kruk.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cosmina Marinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea