Familie & Relatii

#bune maniere #petrecere craciun #bune maniere tacamuri

Expertul Acasa.ro, Ruxandra Lacatus: Petrecerea de Craciun - reguli de bune maniere pentru folosirea tacamurilor

Craciunul este momentul in care membrii familiei se reunesc, celebrand impreuna Nasterea Domnului. Casa este gatita de sarbatoare, cadourile asezate sub brad, bucatele parfumate pe masa, iar noi suntem nerabdatori sa gustam sarmalele mamei si cozonacul bunicii.

 

Daca dumneavoastra aranjati masa, asezati furculitele in stanga farfuriei, iar in dreapta lingura pentru supa si cutitele. In fata farfuriei se vor afla tacamurile pentru desert sau lingurita pentru cafea.

Lingura pentru supa se tine in mana ca un creion si se introduce in supa dinspre interior catre exterior. Astfel, evitam sa ne stropim.

Cutitul, cu exceptia celui pentru peste, se aseaza in mana astfel incat degetul aratator sa fie pozitionat la imbinarea lamei cu manerul.

Cutitul pentru peste se tine ca un creion si este folosit pentru indepartarea pielii si a oaselor.

Daca doriti sa dejunati in stil american, luati cutitul si furculita, taiati o bucata, asezati cutitul pe farfurie, treceti furculita in mana dreapta si luati bucatica. Procedati in acest mod pana terminati de mancat.

Daca nu ati terminat de mancat, dar doriti sa faceti o pauza, asezati fruculita (cu furchetii in sus) pe farfurie cu coada orientata catre dreapta, dar nu in pozitie paralela fata de cutit, ci astfel incat sa formeze un unghi.

Daca ati terminat sa mancati, inchipuindu-va ca farfuria este ecranul unui ceas, aranjati tacamurile in pozitie paralela la ora imaginara 10:20, avand furculita cu furchetii in sus.

Dejunand in stil continental, european, pastrati cutitul in mana dreapta. Nu taiati, de la inceput, toata friptura in bucatele. Taiati cate o bucatica si duceti la gura.

Daca doriti sa beti, lasati cutitul pe marginea farfuriei.

Daca doriti sa va odihniti sau sa plecati de la masa, asigurandu-va ca nu va va fi luata farfuria, asezati furculita si cutitul in pozitie incrucisata.

Daca ati terminat de mancat, aranjati tacamurile in pozitie paralela la ora 10:20, furculita cu furchetii in jos.

In ambele stiluri, stangacii pot inversa tacamurile in maini.

Stiati ca noi sarbatorim Craciunul in 25 decembrie, conform calendarului gregorian, iar basarabenii in 7 ianuarie, conform calendarului iulian?

E-mail: ruxandra.lacatus@euprotocol.com

Web: www.euprotocol.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Lacatus

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea