Pavilionul suedez a oferit un bufet traditional, acest model fiind preluat de delegatiile straine si raspandit in intreaga lume.
Aranjarea mesei
- nu se folosesc cartonase pentru plasarea oaspetilor la masa.
Reguli de eticheta
- masa este aranjata astfel incat sa se formeze o coada in care oamenii se deplaseaza fara a se incomoda unii pe altii;
- coada se formeaza din dreptul locului unde sunt aranjate farfuriile si se termina la capatul opus, acolo unde sunt asezate paharele si tacamurile;
- se asaza pe farfurie preparatele reci si painea;
- nu se amesteca antreurile cu felul principal sau cu prajiturile;
- dupa ce terminam de mancat antreurile, reluam coada pentru a ne aproviziona cu preparate calde;
- nu luam mai multe preparate decat putem manca;
Daca nu exista mese pe care sa ne putem aseza farfuria, dar dorim sa luam de la bufet, in acelasi timp, mancare si bautura, vom proceda astfel:
- servetelul din hartie il prindem cu inelarul si degetul mic al mainii stangi;
- farfuria o pozitionam intre degetul mare si aratator, sprijinind-o pe cele patru degete;
- paharul il asezam pe farfurie (de aceea vom umple cu mancare doar jumatate din aceasta); degetul mare va sustine talpa paharului pe farfurie.
Mancam, bem, ne distram, ne simtim bine, amintindu-ne intotdeauna ca nu vom avea niciodata a doua sansa de a face o prima impresie excelenta.
Date de contact
Ruxandra Lacatus
E-mail: ruxandra.lacatus@euprotocol.com
Web: www.euprotocol.com