Parinti

#cursuri gravide #nou-nascuti #travaliu #lamaze #cursuri lamaze

Expertul Acasa.ro, Roxana Alina Olaru, psihoterapeut: Lamaze – secretul unei experiente frumoase la nastere

Atunci cand esti insarcinata si incepi sa te pregatesti pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viata ta - nasterea puisorului pe care il ai in burtica ta, incepi sa iti pui din ce in ce mai multe intrebari in ceea ce priveste desfasurarea acelui moment, daca vei reusi sau nu sa faci fata, daca lucrurile se vor desfasura normal si daca puisorul va fi bine.

Sunt foarte multe cursuri la care poti apela. Nu iti voi spune care este cel mai bun, deoacere consider ca toate ajuta. Cel pe care ti-l voi prezenta este cel in care cred, nu numai ca tehnica, ci si ca filosofie, ca putere de a intelege procesul nasterii din punct de vedere al umanitatii, al atasamentul securizant dintre mama si copil.

Cursurile de pregatire prenatala Lamaze au fost cunoscute initial datorita tehnicilor de respiratie in travaliu si nastere. Totusi, de-a lungul anilor, prin experienta si devotamentul celor implicate, aceste cursuri s-au dezvoltat, au evoluat, dand nastere la o intreaga filosofie a nasterii naturale, securizante si plina de demnitate.

Nasterea este privita ca un eveniment natural si sanatos, in care mama si copilul sunt personajele principale. Ei trebuie respectati si sustinuti in acest proces miraculos.

Astfel, consider ca orice mama (da, orice graviduta este deja o mama) are nevoie sa se informeze despre ceea ce se petrece cu ea, despre ce inseamna evolutia sarcinii, despre ce inseamna sa inveti sa iti iei propriile decizii.

 

In cadrul acestor cursuri, vom incepe impreuna prin a intelege cum se dezvolta bebelusul in burtica ta, vom vorbi despre alimentatie, despre ce inseamna un travaliu, cum se desfasoara. Va voi sprijini sa invatati diferite tehnici de relaxare care sa va faciliteze travaliul. Vom vorbi si despre nasterea naturala, dar si despre cazurile in care sunt necesare interventii de specialitate.

 

O alta etapa importanta va fi aceea a intelegerii nou-nascutului, a modului in care se poate facilita crearea relatiei dintre mama si bebelus, dintre tata si bebelus. Vom mai aborda prin discutii si diferite tehnici de alaptare, de ingrijire efectiva a bebelusului, de masaj si multe alte lucruri utile si interesante. O alta problematica importanta ce va fi abordata va fi discutia despre modificarile emotionale dupa sarcina si cum pot afecta ele relatia de cuplu, relatia cu copilul si cu cei din jur.

Asadar, va invit sa va inscrieti deoarece pe data de 11 iunie, incepand cu ora 18.30 vom incepe o noua grupa de mamici si tatici ce isi doresc sa devina mai constienti si mai responsabili de viata lor si a copilului lor. Mai multe detalii puteti sa cititi si aici.

 

Numarul de locuri este limitat la 5 mamici, iar cei interesati pot rezerva un loc la numarul de telefon 0728.47.15.06 sau la contact@consiliere-psihologica.ro.

Date de contact:
Roxana Alina Olaru

psihoterapeut
Tel.: 0728.47.15.06
Web: consiliere-psihologica.ro
E-mail: contact@consiliere-psihologica.ro
Facebook: Consiliere.psihologica.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Roxana Alina Olaru

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea