Familie & Relatii

#relatie perfecta #echilibru #destin #suflet pereche

Expertul Acasa.ro, dr Ana Falca: ABC-ul relatiei perfecte. Iubirea, intre destin si alegeri personale

Asa cum orice boala poate fi prevenita, la fel si dramele din iubire pot fi evitate, daca cunoastem ABC-ul relatiilor perfecte. Ce ar trebui sa stim cand ne indragostim, cand iubim, cand suntem parasiti, cand avem tentatii, cand ne despartim astfel incat inima sa nu cunoasca traume ireparabile? Acest curs de prevenire a dezastrelor in relatie va propune o serie de principii de dezvoltare armonioasa a relatiilor de cuplu. Fara inimi frante si blocaje care sa ne arunce in haul depresiei, iata dezideratul meu!

Unii cred ca suntem la mana sortii, altii spun ca ne putem face destinul cu “mana” noastra. Care este adevarul?

Viata este frumoasa si interesanta daca stii sa fii bun si iubitor cu cei din jur, harnic, corect, amabil, constiincios, generos, rabdator, calm, respectuos etc. si multe alte condimente… pentru a pregati o mancare savuroasa numita viata! Soarta este de la Dumnezeu, destinul il faci cu manutele tale, daca crezi in Dumnezeu si ai incredere in tine, dupa principiul Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista!

Soarta este una, destinul il cautam noi in Univers si depinde de noi daca il gasim sau nu, aici ma refer si la sufletul-pereche. Unii il gasesc si isi petrec tot restul vietii in armonie si fericire, altii il cauta toata viata si nu reusesc sa-l gaseasca. Soarta este generoasa cu oamenii buni, generosi, iubitori, harnici si veseli, cu oamenii fericiti, care stiu sa se bucure de lucruri simple, dar mai ales de oameni. Viata este simpla, noi insa o complicam de cele mai multe ori.

Uneori atragem suferinta doar cu gandurile noastre negative, de fapte nu mai zic. Pentru mine, fericirea inseamna constanta cu care imi alimentez subconstientul. Inconstienta provine din provocari – ale mediului, naturii, anturajului, a oamenilor de cele mai multe ori.

Echilibrul provine din armonie, din convingerea ca locul in care te afli, activezi, produci ceva este ceea ce ti se potriveste, iti ofera placere emotionala. Rautatea si invidia provin din vulnerabilitate, din nemultumiri, lipsa educatiei si a bunului simt. Ce semanam fiecare in sufletul nostru, asta si culegem! Complexitatea lucrurilor o creeaza omul! Tot omul creeaza simplitatea. Lucrurile simple sunt de multe ori mai atractive. Mai ales cand este vorba despre relatiile dintre oameni.

Atitudinea ta este oglinda in care se reflecta imaginea ta in ochii altora. Perceptia si receptivitatea umana sunt direct proportionale cu inteligenta, bunatatea, vulnerabilitatea fiecaruia dintre noi. Cand ajungem sus pe scara ierarhica,  important este sa nu uitam de scara valorilor, dar mai ales de oamenii care candva ne-au slujit drept trepte. Iubirea si credinta ne ajuta tuturor - indiferent de gradul de ascensiune, de valoare, de locul in care ne aflam! Sa ne rugam pentru cei ce ne-au fost trepte, sprijin sau pur si simplu prieteni… Pentru ca omenia si recunostinta sunt daruri divine, de care uitam uneori urcand scara construita de altii! Destinul este scara vietii, construieste si urca frumos!

 Acest lucru este valabil si in cazul sufletului pereche. Chiar daca sufletul fiecaruia tanjeste dupa „jumatatea” lui, destinele nu sunt la indigo, nu avem toti de experimentat fix aceleasi lucruri. E suficient sa stim asta, pentru a nu ne mai raporta mereu si mereu la ceea ce traiesc si au ceilalti. Fiecare cu soarta lui si cu menirea lui, aminteste-ti asta de fiecare data cand esti tentat sa te judeci si sa-i judeci si pe ceilalti!

Sursa foto: Timber Tops Luxury Cabin Rentals

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Ana Falca

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea