Familie & Relatii

#scuze #dorinte #rezistenta #acceptare #dorinte sarbatori #dorinte Paste #limite autoimpuse

Expertul Acasa.ro, Dona Sasarman, Life Coach: De sarbatori transforma-ti dorintele in realitate!

Ne petrecem viata construind vitrine si piedestaluri pe care ne propulsam dorintele. Pentru a visa apoi nostalgic la “cum ar fi daca” universul ne-a inzestrat cu suficiente resurse, materiale si imateriale, pentru a le transforma in realitate palpabila. Esti deja inzestrat cu abilitatea de a-ti scoate dorintele din vitrina. In preajma sarbatorilor, dorurile si nazuintele tale se trezesc la viata cu tot mai mare urgenta si ardoare. Elibereaza-le din abstract si gaseste-le loc in lumea materiala!
 

Misiunea vietii tale nu e un scop intangibil, ci traiectoria compusa din actiuni care te implinesc. Sensul scopului se traieste in fiecare zi. Pentru ca nu se traduce intr-o cariera fulminanta sau un cont ametitor in banca. Daca misiunea ti-ar fi doar o promisiune cu data scadenta intr-un viitor nesigur si indepartat, cum umpli spatiul si timpul dinaintea si dupa atingerea scopului?

Daca menirea ta este echivalenta cu extazul unei fractiuni de secunda, inseamna ca cea mai mare parte a vietii tale esti prizonier al unei iluzii din viitor? Dar devotiunea fata de limite autoimpuse si iluzii cu iz de viitor creeaza oameni limitati.

Poate personajul din spatele cortinei nu mai vrea sa-si risipeasca talentul in anticamera vietii. Dezleaga-l de blestemul de a cauta zei in cei care isi traiesc nonsalant visurile, in timp ce-si reneaga propriul zeu. Permite-i sa-si aprinda stralucirea in intuneric, sa-si presare maretie in banal. Sa-si parieze viata mediocra pe o scena de teatru care gazduieste valsul celor mai inalte visuri.
 

Nu te mai ascunde in spatele scuzei “Nu stiu ce-mi doresc”!

Daca nu stii, cauta. Daca iti vei cauta menirea si scopul, vor veni si ele spre tine, va veti intalni la jumatatea drumului. Singura conditie e sa incepi sa te cunosti si sa fii autentic in viata ta. Ai incredere in ghidarea interioara. Cum ai putea sa te indrepti inconstient spre ceva ce nu are niciun sens pentru tine? Nu mai cauta momentul perfect care nu va veni niciodata.

Astepti alinierea perfecta a conditiilor?

Te imbeti cu apa rece in timp ce constient iti pui fericirea in stand-by. De prea multe ori iti ratezi prezentul si oportunitatile pentru ca te lasi intoxicat de regrete din trecut, de insuficienta a ceea ce ai acum sau de convingeri scrise in tine de genetica. Risti sa ratezi trenul vietii in asteptarea pasiva a momentului in care toate elementele se vor aseza intr-un conglomerat magistral. Dar aceasta sedimentare necesita abilitate si talent artistic, care sa imbine cu succes elementele eterogene care par absurde in ochiul unui necunoscator.

Scrie scrisoare de adio iubitului fidel si etern “Nu pot”!

Rezistenta vs acceptare, asteptari vs realitate sunt doar cateva dintre cauzele conflictelor interioare care impiedica oamenii sa-si atinga telurile si sa-si savureze armonia in familie. Tu insuti iti limitezi sursele prin viziunea demna de un scenariu apocaliptic. Uneori, intrevezi foarte bine drumul si alteori marcajele iti indica clar directia potrivita, insa lasi necunoscutul si nesiguranta sa-ti imobilizeze fiecare muschi din corp. Vei stapani arta miracolelor atunci cand vei gandi si vei actiona altfel decat pana acum. Dar atata timp cat iti vei repeta “Nu pot!”, nu te astepta la alt rezultat.

Viziunea si actiunea sunt prietene la catarama

Telurile nu ti se materializeaza printr-o simpla scanteie de gand. Scopul vizualizarii e de a te convinge singur ca scenariul dezirabil chiar
poate fi pus in actiune. Daca mintea se familiarizeaza cu implicatiile acestui vis, balanta se inclina spre posibilitatea reusitei si nu-i lasa fricii suprematia.

Extrage complexitatea din simplitatea pura

Ia decizii constiente cu privire la cine vei fi de acum inainte si la ce strategii vei incadra in viata ta. Fii responsabil pentru propriile actiuni.

Fara sa pretinda ca viata sa se intample, oamenii de actiune ies in lume si “intampla” ei viata. Daca-ti pui in acord toate partile din tine, fortezi pactul succesului si te pui, in sfarsit, in fata faptului implinit. Aliatul de incredere iti ramane constienta deciziei. Atunci isi asumi ca “dorinta de a-ti trai dorinta” sa fie mai mare decat frica de implicatii si consecinte. Asa se vindeca relatii toxice, se alchimizeaza rani prafuite de timp si se materializeaza viziuni de viitor.

Nu cauta sa devii faimos, cauta sa devii autentic!

Nu este nevoie sa devii cel mai bun – angajat, parinte sau iubit – trebuie sa devii tu insuti. Si nici sa-i imiti pe ceilalti pentru a te crea pe tine. Renunta la tot ce nu-ti defineste sensul si scopul in lume. Tu esti cel care poate reda drepturi depline finalului fericit de poveste.

Sa va pregatiti de sarbatori cu entuziasm si sens al misiunii!

Date de contact:

Dona Sasarman

Life Coach NLP Resonanz®

dona@lifeavenue.ro

Website: www.lifeavenue.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dona Sasarman

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea