Familie & Relatii

# Romelia Blejan asistent social # Romelia Blejan #expert acasa.ro

Expertul Acasa.ro, asistent social Romelia Blejan

Expertul Acasa.ro, asistent social Romelia Blejan

Cand privesc in urma timpului, ma surprind adesea nostalgica cu gandul la zambetul mamei atunci cand i-am citit prima poezie, tanjesc dupa imbratisarea ei calda atunci cand ma temeam sau sufeream de ceva. Caut glasul tatalui care ma felicita pentru prima reusita scolara si astept ca bunici sa ne spuna povestile lor de viata.


Am avut sansa sa cresc, sa ma dezvolt si sa fiu educata intr-o familie iubitoare, atenta si grijulie. Nu au lipsit insa nici mustrarile si severitatea parintilor, atunci cand, fara sa vreau, mai faceam cate o boroboata… De caldura si “magia” bunicilor nici nu mai spun.  Ei m-au facut om mare, pentru ca m-au ajutat sa am  o copilarie in care nu m-am simtit impovarata de „greutatea” lumii.

Cred ca fiecare copil merita sa creasca alaturi de o familie care sa-l iubeasca si sa-i acorde atentie si sprijin. Imi doresc ca fiecare viitor parinte sa primeasca un copil care sa-i aduca zambete si satisfactii, pentru ca nimic nu lumineaza viata unei familii mai mult ca prezenta unui copil. Imi doresc ca bunicii, un model de bunatate, putere si iubire, sa fie respectati si apreciati pentru ceea ce au oferit comunitatii.


Prin ceea ce fac astazi, alaturi de colegii de la Fundatia pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale, prin programele pe care le cream, incerc sa aduc cat mai multe zambete si clipe fericite copiilor, viitorilor parintii si varstnicilor aflati in nevoie. E bucurie mare atunci cand, la finalul  muncii depuse, stii ca inca un copil va creste fericit langa cei ce il doresc si il iubesc, ca o familie a adoptat copilul pe care l-a asteptat sau ca unul din bunicii comunitatii zambeste din nou, fara a se simti abandonat.

Cu peste 8 ani de experienta in domeniul asistentei sociale, astazi coordonez Departamentul de Programe din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (FDSS), promovand programe si proiecte care sa vina in sprijinul grupurilor vulnerabile.

 

 

Moto:

"Cand faci tot ce poti mai bun, nu stii niciodata ce miracol apare in viata ta sau in viata altui om!"

Articole scrise de Romelia Blejan

  •  
  •  
Romelia Blejan