Familie & Relatii

#combatere depresie #prevenire depresie #depresie

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cea mai simpla metoda care te tine departe de depresie

Se stie de ceva vreme ca exista o legatura directa intre depresie si sport. Insa, s-a crezut ca sportul e bun pentru remedierea simptomelor de depresie nu neaparat si pentru prevenirea ei. Ei bine, cercetatorii de la Universitatea New Welles din Sidney, Australia au descoperit ca sportul este foarte eficient in preventia depresiei.

Sportul si depresia. 12% din cazurile de depresie ar putea fi prevenite prin practicarea unui sport

Oamenii de stiinta au facut un studiu pe 33.000 de adulti ai au descoperit ca 44% dintre acestia duceau o viata sedentara, fara sport de niciun fel. Exact in cazul acestor persoane care nu interactionau cu activitatile fizice si sportive aveau o incidenta mai mare de depresie. In urma acestui studiu se crede ca cel putin 12% din cazurile de depresie ar putea fi prevenite. Cifra pare mica la prima vedere, dar nu e. La scara universala 12% din suferinzii de deprsie e de ordinul a milioane de oameni.

Sedentarismul provoaca nenumarate boli

Pentru cei mai multi sedentarismul, lipsa activitatii sportive sau in aer liber este doar o problema de… greutate. Singurul lucru care ii supara cu adevarat este faptul ca iau in greutate si ca sufera de o forma sau alta de obezitate. Dar sedentarismul face mai mult rau decat atat. Dupa cum s-a vazut in cercetarea mentionata mai sus, creste riscul de depresie, care este o boala ingrijoratoare. Te face sa ai o conformatie osoasa fragila, esti mai predispus la boli sezoniere, organismul tau are o imunitate scazuta. Si, mai sunt si alte moduri in care te afecteaza sedentarismul, dar suntem siguri ca ai inteles deja mesajul.

Mici schimbari cu efecte mari

Specialistii spun ca 1-2 ore de sport pe saptamana te pastreaza sanatos. Adica nici macar nu e nevoie sa faci vreun efort semnificativ. Iesi in parc, joaca-te cu copiii tai, mergi la sala si tonifica-ti trupul. Vei vedea ca in curand intreaga ta stare de sanatate se va imbunatati. Atat psihic cat si somatic (fizic).

Ce zici? Incerci sa faci sport chiar de maine?

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Simona Jeles

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea