Familie & Relatii

#plaja #cearsaf #prosop #sporturi de vara #reguli eticheta mare

Expertul Acasa.ro, Ruxandra Lacatus: Reguli de eticheta la plaja pentru o vacanta de neuitat!

Zilele de concediu petrecute la mare sunt pretioase pentru fiecare dintre noi. Si, pentru ca le asteptam de mult, ne dorim ca totul sa fie perfect:apa, soarele, oamenii. Ma bucur sa va impartasesc cateva reguli de eticheta; respectandu-le, veti petrece o zi de neuitat!
 

1. Asezati-va cearsaful de plaja in spatiul special amenajat si indicat prin placute. Nu-l asezati intre sezlonguri.

2. Amintiti-va ca vocea este purtata de vant. Nu trebuie sa le vorbiti copiilor mai tare decat o faceti de obicei.

3. Reglati volumul radioului sau casetofonului la minim. Nu ascultati muzica cu volumul la maxim. Este posibil ca persoanele din jurul  dumneavoastra sa se relaxeze ascultand sunetul marii.

4. Nu fumati pe plaja. Fumul va zabovi in preajma dumneavoastra, deranjandu-i pe cei din jur.

5. Sfatuiti copiii sa nu alerge in drumul spre apa si evitati sa pasiti prea aproape de cearsafurile celorlalti, atunci cand sunteti incaltati cu papuci. Riscati sa aruncati nisip pe prosoapele celor din jur, ceea ce este extrem de nepoliticos.

6. Practicati sporturile de plaja departe de multime. Doar persoanele lipsite de bun-simt joaca volei sau fotbal peste capetele celor care se odihnesc pe cearsaf. Este neplacut sa auzim zgomote la fiecare 5 secunde.

7. Nu va holbati la doamnele care fac plaja fara sutien.

8. Cereti-va scuze, daca ati produs o neplacere. O persoana nepoliticoasa, dar care isi cere scuze este preferata in locul persoanei ignorante.

9. Aruncati gunoiul in locurile special amenajate. Nu stingeti tigara in nisip.

10. Scuturati cearsaful, la plecare, observand din ce directie bate vantul si avand grija ca  nisipul de pe prosop sa nu ajunga in ochii sau in spatiul vecinilor.

Date de contact
Ruxandra Lacatus
E-mail:
ruxandra.lacatus@euprotocol.com
Web:
www.euprotocol.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Lacatus

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea