Familie & Relatii

#bilete de avion #avion #maniere avion #mod avion

Expertul Acasa.ro, Ruxandra Lacatus: Reguli de bune maniere in avion

Calatoria cu avionul nu presupune doar peisaje spectaculoase, admirate de la mari inaltimi, ci si minim 48 de persoane, pasageri sub acelasi acoperis. De aceea, trebuie sa luam cu noi in bagaj si regulile de bune maniere. Iata-le pe primele zece de care trebuie sa tinem cont.

1. Sa fim rabdatori. La urcare, nu este cazul sa ne impingem. Locul nostru este inscris pe bilet si nu-l ocupa nimeni. In plus, insotitorii de zbor ne vor ajuta sa gasim loc pentru toate bagajele.

2. Inchidem telefonul mobil sau il comutam in modul avion (inchide conexiunea cu reteaua mobile si dezactiveaza functia wireless). Deschis fiind, telefonul interfereaza cu sistemele electronice ale avionului, putand influenta receptionarea corecta a semnalului de zbor si generand erori de pilotaj. Poate ne place aventura, dar sigur ne dorim sa ajungem in siguranta la destinatie.

Sursa foto: news.yahoo.com

3. Nu ne descaltam. Nimeni nu doreste sa miroasa picioare transpirate sau sau sa admire ciorapi sintetici rupti.

4. Urmarim cu atentie instructiunile si explicatiile insotitorilor de zbor.

5. Ne adresam cu respect insotitorilor de zbor.  "Va rog!" si "Multumesc!" fac minuni. La coborarea din aeronava, multumim echipajului (daca nu le cunoastem limba, un zambet si o inclinare usoara din cap impresioneaza).

6. Ne parfumam si consumam alcool cu moderatie. Mirosurile puternice ii tortureaza pe vecini.

 

7. Nu blocam culoarul, discutand cu colegii care au primit locuri vizavi.

 

8. Nu vorbim prea tare cu vecinul de scaun si nu ne strigam prietenii aflati peste alte doua scaune. Exista pasageri care doresc sa citeasca sau sa doarma.

Sursa foto: commuterflyer.com

9. Daca deschidem o cutie cu bomboane, este politicos sa oferim si pasagerilor aflati in stanga si dreapta noastra.

10. Ne stapanim copiii, explicandu-le ca nu este politicos sa tipe, sa se joace cu mancarea sau sa loveasca cu picioarele in scaunul din fata.

Sursa foto: babble.com

Bunacuviinta trebuie sa ne insoteasca tot timpul, pe pamant sau in cer! Zbor placut!

Date de contact

Ruxandra Lacatus

E-mail: ruxandra.lacatus@euprotocol.com

Web: www.euprotocol.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Lacatus

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea