Familie & Relatii

#consilier psihologic #Andreea Silvia Ghiuta #psihoterapie #expert acasa.ro

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Andreea Silvia Ghiuta

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Andreea Silvia Ghiuta

Sunt consilier psihologic si psihoterapeut. Am terminat Facultatea de Psihologie in anul 2008, am urmat Masteratul de Consiliere Psihologica si Psihoterapie din cadrul Irish College of Humanities & Applied Sciences din Irlanda.

 

De asemenea, am facut formare (2008-2012) in Psihoterapie Sistemica de Cuplu si Familie in cadrul Asociatiei de Psihoterapia Familiei si a Cuplului din Iasi, fiind atestata de Colegiul Psihologilor din Romania ca Psihoterapeut si Consilier psihologic (cod personal 14163).

Din anul 2014 sunt psiholog practicant – Psihologia Transporturilor.
 
In perioada masteratului am lucrat ca voluntar intr-un centru de consiliere al adapostului pentru femei abuzate din Irlanda. Consilierea este una dintre cele mai importante servicii asigurate intr-un adapost. Am fost profund impresionata de femeile care au venit la consiliere. Mame care au avut curajul sa o ia de la capat si sa termine o relatie in care au fost abuzate mai multi ani. M-a fascinat forta lor, desi traiau o adevarata drama, gaseau fericire in lucruri marunte si aveau puterea de a se bucura alaturi de copiii lor, fara certuri si fara agresivitate.

In Irlanda am inceput sa lucrez cu copii cu probleme emotionale si/sau comportamentale. Foarte des, parintii isi stabilesc asteptari fata de copiii lor, care sunt peste posibilitatile acestora. A fost dureros sa vad cum acesti parinti au anumite convingeri rigide despre cum ar trebui sa se poarte copilul si ce realizari ar trebui sa aiba si cat de putin constienti sunt de acest lucru.

 Activitatea de psihoterapeut m-a facut sa inteleg ca toti vrem sa fim intelesi, auziti, dar mai ales sa-i dam un sens suferintei noastre. In mod ironic multe dintre modelele noastre autodistructive de gandire si de comportament provin dintr-o incercare de a ne proteja de durere si dezamagire, cu toate acestea, ele devin de multe ori chiar lucrurile care stau in calea fericirii noastre.

Convingeri proprii

M-am orientat catre profesia de psiholog pentru ca si eu, la randul meu, am avut propriile intrebari la care am cautat raspunsuri. Unele le-am gasit, pe altele inca le mai caut. Sunt asemenea tie, un om in cautarea sinelui real si profund, cu bucurii si suferinte. Stiu cat de dificila poate fi uneori regasirea a ceea ce suntem de fapt, dand jos mastile sociale pe care le purtam.

 In cadrul sedintelor de psihoterapie abordez complexitatea problematicilor clientilor din perspectiva holistica. Scopul meu este de a ajuta clientul sa se cunoasca mai bine, sa ii creasca increderea in sine si sa devina creatorul propriei vieti. Sedintele de consiliere/psihoterapie pot fi sustinute si in limba engleza.

Date de contact:
Andreea Silvia Ghiuta

Consilier psihologic si psihoterapeut.
E-mail: andreeasilviaghiuta@yahoo.com
Website: psihologandreeaghiuta.ro
Telefon: 0731607165
Adresa cabinet:  B-dul Gheorghe Sincai nr. 13, bl. 5. etaj 2, ap. 11

 

Articole scrise de Andreea Silvia Ghiuta

  •  
  •  
Andreea Silvia Ghiuta