Familie & Relatii

#pomul de craciun #culori de Craciun

Expertul Acasa.ro psihologul Keren Rosner: Culorile de Craciun amplifica bucuria si toleranta

Oamenii au incercat permanent, prin puterea creativitatii si a imaginatiei, sa suplineasca ceea ce le lipsea din mediu inconjurator, ceea ce le crea disconfort fizic sau psihic si au cautat sa imbunatateasca ambientul. Asa au adus in paleta saraca de culori a iernii explozia de culori vii si variate ale Pomului de Craciun, hainele lui Mos Craciun, darurile impachetate in nuante vesele, luminile jucause si insistente din case, vitrine si strazi.

Preocuparea individului de a-si face viata mai frumoasa contribuie la starea de bine. In primul rand, pregatirea, ocupatia in sine de a impodobi este un obicei care induce o energie pozitiva, apoi admiratia mediului decorat aduce optimism si buna dispozitie.

Aceste variatii de culori nu fac decat sa transpuna culorile naturale ale verii peste culorile palide, sarace si triste ale iernii.

Pomul verde ne aminteste, pe de o parte, de perenitatea vietii si de pomii inverziti din sezonul cald.

Globurile colorate ne duc cu gandul spre flori si fructe colorate intens, stralucirea lor seamana soarelui care, prin stralucirea sa, face copacii sa rodeasca. Emana viata, bucurie, energie, vivacitate, sanatate si, nu in ultimul, este simbolul bunastarii.

Lumina din sezonul rece este difuza, slaba, restransa doar la cateva ore de aparitie. In aceasta perioada, ea este completata de simfonia beculetelor colorate ce palpaie si lumineaza sugubat cu aer de petrecere.

Ne ajuta sa ne detasamĀ 

Fiecare culoare induce o anumita stare psihica si favorizeaza functionarea eficienta a diferitelor organe. Fiecare culoare si-a asociat un simbol pe care il redescoperim de fiecare data cand o privim. Aceste simboluri s-au contopit cu cate o culoare ca urmare a concluziilor trase prin observatii indelungate, fie prin teste aplicate care au confirmat trasaturi specifice celor care prefera anumite culori.

Haina provocatoare a Mosului este imposibil sa nu fie luata in seama, nu poate trece neobservata. De asemenea, caldura, optimismul bradului verde nu pot fi negate sau respinse.

Petele de culoare din decorurile generoase nu fac decat sa ne atinga inima cu mici semne de bucurie, indemnuri la detasare de cotidianul obositor si solicitant.

Culorile si luminitele seduc privirea si sufletul omului si ele sunt asociate cu sarbatoarea.

In astfel de momente uitam de griji si alte preocupari triste si ne concentram spre noi si cei apropiati. Ne amintim ca destinul tuturor eforturilor nu sunt decat pentru a fi fericiti si pentru a raspandi fericire. Ne preocupam mai mult de cei dragi, ii cautam si dorim sa petrecem timp impreuna. Este minunat ca, chiar si pe fondul gri si friguros al iernii, viata, optimismul si bucuria de a trai erup din forta omului de a dainui si a-si face viata asa cum doreste el!

Presarati de Craciun culori in casa, in locurile unde petreceti timp! O sa va amplifice increderea, bucuria, toleranta!

Semnificatia culorilor

Verdele este o culoare induce relaxare, bunastare. Are un efect de incalzire, denota echilibru, armonie si stabilitate. De asemenea, verdele simbolizeaza tinerete, primavara si perseverenta. Aceasta culoare este, de asemenea, asociata cu bani, vindecare si armonie.

Rosul este o culoare extrem de intensa, care evoca imediat emotiile pasionale. Aceasta culoare este asociata cu inima si, cu aspecte legate de dragoste, pasiune si dorinta. In plus, culoarea rosie creste apetitul.

Galbenul este culoarea standard pentru modificarea starii de spirit. Galbenul se asociaza cu bucurie, fericire, optimism, idealism, imaginatie, speranta, soare, vara, aur si filosofie.

Albastrul este asociat cu inteligenta si stabilitatea. Aceasta este o culoare linistitoare, care induce relaxare.

Portocaliul este asociat cu soare, fericire, creativitate, succes si energie. Portocaliul influenteaza pozitiv starea de spirit si este foarte potrivit pentru decorarea casei, pentru ca emana caldura.

Psiholog Psihoterapeut

Keren Rosner

0723 495380

Sursa foto: elviajeroazul.top


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Keren Rosner

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea