Familie & Relatii

#lenjerie sexy #libertate #rochii #complimente #critici #greseli casnicie #distrugerea casniciei #activitate intima

Expertul Acasa.ro, psihologul Keren Rosner: Cinci greseli care pot duce la distrugerea casniciei tale

La fiecare trei cupluri apare ideea de divort sau chiar se intampla. Acest lucru nu trebuie sa va incurajeze sau sa va inspire. Dimpotriva, poate este un semnal care sa va faca sa va doriti sa pastrati relatia, chiar daca iubirea se schimba, merita sa investiti in salvarea relatiei si in evolutia ei.

Exista cinci atentionari clasice care ajuta la evitarea greselilor iremediabile pentru o casnicie.

Se cunoaste faptul ca femeile si barbatii sunt construiti altfel, nevoile lor sunt deosebite, comportamentele lor sunt distincte. S-a argumentat stiintific ca au un mod de a gandi si structura creierului diferite. Atunci sa fie de mirare ca viata in doi nu este intotdeauna o beatitudine?

Vestea buna este ca putem minimiza golurile, diferentele cu o mai buna cunoastere, constientizare a comportamentului nostru si a acestor diferente.

Aici sunt cinci greseli comune pe care multe femei le fac. Retineti ca sunt generalizari brute, prin urmare nu sunt regasite identic, ci trebuie adaptate fiecarui caz in parte.

Evita aceste greseli si relatia ta se va imbunatati in mod categoric! Sunt valabile pentru femei si barbati, ma adresez femeilor, pentru ca ele actioneaza mai rapid!

1 Nu comenta si/sau critica comportamentul partenerului!

Multe femei se trezesc cu dorinta de a-i face observatii, de a-i spune cum trebuie sa fie. Stiu ca este dificil sa te infranezi, dar gandeste-te de doua ori inainte, chiar cantareste daca comentariul il ajuta cu ceva. Exista un scop in tot ce facem si spunem, apreciaza daca are o finalitate continua admonestarea ta. Daca nu sunt facute aceste observatii intr-un mod corect, ele vor fi sursa de furie, se vor invata cu acest mod de abordare enervant si, in loc sa se corecteze, ei vor fugi, vor evita contactul pentru a ocoli neplacerea produsa de reprosuri.

Cand ii vei spune ce te deranjeaza va fi sub forma de dialog, intr-un moment de comun ales, ceea ce ai de spus va fi comunicat direct, fara ironii, subtilitati, scene teatrale. Nu astepta sa comunice telepatic sau sa iti inteleaga aluziile exact cum vrei tu, vorbele clare sunt cele mai eficiente.

2 Nu-l tine prea din scurt!

Daca contabilizezi de cate ori s-a intalnit cu prietenii, de cate ori a sunat-o pe mama lui, de cate ori nu ti-a spus cu cine a vorbit la telefon, nu ai o relatie sanatoasa, crede-ma! Toti psihologii spun cat de important este de a oferi un spatiu personal (cu doza potrivita, desigur!). Asa ca, daca se uita la fotbal, nu-l intrerupe sa duca gunoiul, nu-l certa “Asta e tot ce stii sa faci!”, gaseste-ti si tu o activitate placuta, iesi cu prietenele, iar daca esti prin preajma zambeste-i din cand in cand si intereseaza-te cum evolueaza echipa lui favorita. Te va ajuta, la randul lui, sa te sustina in activitatile tale de relaxare. Nu va fugi la vecinul sa vada linistit meciul, nici nu va merge la o bere dupa meci.

Daca ii vei acorda spatiul lui, timpul lui nu va simti nevoia de scuze si tertipuri sa evadeze.

3 Nu te neglija!

Daca inainte mergeai la sala, la salonul de infrumusetare, nu uita sa te programezi si dupa nunta. Nu uita ca, odata cu varsta, este chiar necesar sa fii atenta cu tine. Nu lasa sa te ingrasi fara sa faci ceva. Kilogramele se depun treptat, actioneaza din timp, nu cand este deja foarte greu si chinuitor sa slabesti.

Cand barbatul atragator si parfumat ajunge sa fie un burtos transpirat nu e prea atragator.

Rochiile frumoase si lenjeria sexy par a fi o amintire despre alte personaje, inlocuite fiind de haine neglijente si de pijamale patate, oare mai esti la fel de cuceritoare?

Daca sunteti mame si uitati rolul de sotie, exista in acest caz riscul sa ramaneti doar in acest rol, de mama. Investind timp doar pentru copii, sotul se simte neglijat, exclus si nu de putine ori gaseste alte persoane care ii acorda atentie sau este atras de activitati care sa il absoarba.

Nu uitati ca partenerul trebuie invatat sa participe egal in educatia copiilor si atunci veti avea mai mult timp unul pentru celalalt.

Petreceti in fiecare zi macar cateva minute in care sa te interesezi ce se intampla in viata lui, ce s-a intamplat la serviciu, cum se simte, sa ii povestesti despre ce lucruri au mai facut copiii.

4 Arata-i admiratia ta!

Poarta o doza de complimente cu tine si ajuta partenerul sa aiba motive sa te complimenteze. Toti iubim sa fim admirati. Dozeaza-ti admiratia ca sa fie reala si credibila.Nu exagera nici nu fii zgarcita cu ele, proportia potrivita este foarte utila.
 
O rochie noua, o coafura care iti vine bine, o culoare care iti pune ochii in valoare, un zambet, o imbratisare il vor provoca. Daca se intampla sa nu primesti laude pentru ca ai pregatit cu atata dibacie masa cu familia sau nu observa noul costum nu face criza melodramatica. Se intampla sa uite sa mentioneze, dar asta nu inseamna ca nu i-a placut. Declara-i tu ca te-ai simtit bine si ca ai reusit ce ti-ai propus. Priviti-va impreuna in oglinda din cand in cand si comentati pozitiv cum aratati impreuna. Incurajeaza-l, apreciaza-l, multumeste-i pentru lucrurile pe care le face pentru cuplu, pentru tine. Acestea o sa-l incurajeze sa iti satisfaca dorintele. Se va simti barbat.

5 Nu-l opri sa te doreasca

Recunosti cumva o situatie familiara, cand el incearca sa initieze o relatie intima cu tine si primeste raspunsul promt: “Ma doare capul“? Este o greseala fatala, cu regret declar asta! Daca “durerea de cap” este mereu sau inventezi alte scuze similare, iti neglijezi partea intima a relatiei, care se va distruge. Pofta de mancare se zice ca vine mancand, asa si focul pasiunii se aprinde daca intrati in jocul erotic. Nu lasati sa se inteleaga ca este o corvoada, ci ca o faceti din inima.

Refuzul repetat va fi perceput ca o ofensa, o respingere, lipsa iubirii. Daca sunt ceva probleme in acest sector rezolvati-le, dar nu persistati intr-un comportament disfunctional. Se va deconecta si va deveni indiferent la viata voastra comuna .

Daca te regasesti in cazurile de mai sus nu este timpul pierdut! Repara-ti greselile! Succes!

Keren Rosner

Psiholog, psihoterapeut

//www.mentarex.ro/

Telefon: 0723 495380

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Keren Rosner