Familie & Relatii

#joburi stresante #stres job #inteligenta emotionala #job #sindromul burnout

Expertul Acasa.ro, psihologul clinician Ligia Moise: Ce facem ca sa nu ne uram jobul? Managementul emotiilor se poate invata!

Intr-o lume in care cel mai mult timp ni-l petrecem intre peretii biroului, stresul face parte  din viata cotidiana. Ceea ce putin stiu, insa, este faptul ca situatiile de stres de la locul de munca pot afecta atat viata personala a individului, cat si capacitatea de a lua decizii sau de a relationa cu colegii de munca. In cazurile mai putin fericite, o persoana poate ajunge la stari de surmenaj psihic sau chiar deces.

 


Numit si „ardere emotionala”, Sindromul Burnout consta in epuizarea fizica, emotionala si mentala a individului supus unor situatii stresante. In aceste conditii, individul pierde atat motivatia profesionala, cat si interesul pentru nevoile personale, fapt ce ii poate afecta viata sociala.

Bineinteles, acest sindrom este punctul cel mai acut al unei caderi nervoase, care se atinge in timp. Se poate intampla ca astazi sa cedam nervos intr-o discutie cu seful ori cu un coleg, maine in trafic, iar intr-un final, organismul cedeaza si ajungem sa ne comportam total nefiresc.

Tradus si prin „arderea emotionala” a unei persoane care lucreaza in conditii de stres, Sindromul Burnout influenteaza intr-un mod negativ interactiunea la locul de munca si nu numai.

Spre norocul nostru, dusmanul latent al tuturor celor care lucreaza in medii mai mult sau mai putin stresante este, totusi, usor de prevenit si tratat, prin aplicarea unei serii de tehnici. Aceste tehnici ne pot ajuta sa ne intarim psihicul si sa crestem EQ-ul (inteligenta emotionala).


Procesul este destul de simplu, trebuie doar sa stii ce sa faci si ce tehnici sa aplici. Daca vrei sa elimini emotiile negative, atat de dezavantajoase la birou, in intalniri de afaceri, cat si in alte contexte sociale, alatura-te cursului „Managementul emotiilor in context socio-profesional”. Acesta va avea loc intre 13 si 15 februarie si le va dezvalui cursantilor o suita de exercitii si scurte expuneri, alternate cu sesiuni de discutii si feedback ad-hoc. La final,
participantii vor simti ca au ”achizitionat” instrumente care le vor permite sa fie stapanii emotiilor negative.

In cadrul celor trei zile de curs, trainerii vor aborda o varietate de teme, care pornesc de la natura fiziologica a emotiilor si reflexele acestora in comportament pana la comunicare verbala si nonverbala, respectiv trucuri si tehnici pentru controlul vocii, al gesturilor si al mintii in conditii de stres.

Detalii despre traineri si despre participarea la curs pot fi gasite pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului.

Date de contact:
Ligia Moise
Psiholog clinician
E-mail: 
ligia_psi@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ligia Moise

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea