Familie & Relatii

#psihologie #expert acasa.ro #Alina Chifu #consiliere psihologica

Expertul Acasa.ro, psihologul Alina Chifu

Expertul Acasa.ro, psihologul Alina Chifu

Dintotdeauna am lucrat cu oamenii, desi, o buna perioada din cariera mea, am lucrat cu oameni mai mici, mai exact cu elevi. Am fost profesoara de geografie si de germana, am profesat atat la asa-zisele scoli bune, cat si la cele “cu probleme”.

Asa am luat contact cu copii, cu adolescenti din diverse medii sociale, cu nenumarate probleme de familie, de comportament, cu probleme de adaptare sau aproape geniali. Am facut cunostinta cu o lume a contrastelor in care copiii aveau un lucru in comun: nevoia de ajutor, de ghidare in a-si alege drumul. Astfel, am luat decizia, la o varsta la care multi nu se mai gandesc de mult la scoala, sa fac facultatea de psihologie.

Am reusit astfel sa-mi revalorific experienta de dascal, sa inteleg mai bine victimele abuzului in familie, dar si dramele copilariei care “oamenilor mari” li se par nimicuri, dar care pot schimba destine. In curand voi absolvi cursurile masterale, in specializarea Psihologie Judiciara si Victimologie. Imi doresc ca, prin experienta si cunostintele dobandite, sa ajut, sa indrum, sa fiu alaturi de oricine simte nevoia unui umar pe care sa planga sau caruia sa-i impartaseasca gandurile sale.

Despre mine pot sa va spun ca sunt casatorita, am o fetita minunata, iar familia noastra este intregita de cativa prieteni buni: un caine, un iepure, o broasca testoasa.

Daca aveti intrebari, ma puteti contacta prin intermediul site-ului Acasa.ro, iar eu voi incerca sa va raspund cat mai prompt si la obiect.

Articole scrise de Alina Chifu

  •  
  •  
Alina Chifu