Familie & Relatii

#pedagogie #expert acasa.ro #nutritie copii #Luminita Alexandru

Expertul Acasa.ro, pedagog Luminita Alexandru

Expertul Acasa.ro, pedagog Luminita Alexandru

Sunt pedagog, autor de carti pentru copii si carti practice pentru parinti, gradinar organic si fondator al proiectului educational Copilul Verde. Am absolvit Liceul Pedagogic ca invatator si Facultatea de Pedagogie - Universitatea “Al.I. Cuza” din Iasi - ca profesor de pedagogie. Sunt pasionata
de nutritia holistica si creez retete culinare pentru copii 100% sanatoase.



In anul 2009 am pus bazele proiectului Copilul Verde, a carui misiune este sa motiveze si sa sprijine concret cat mai multi parinti sa adopte un stil de viata sanatos, oferind copiilor hrana 100% naturala, bogata in vegetale si cruditati. In ianuarie 2014 am lansat website-ul copilulverde.ro, care ofera articole privind nutritia corecta, retete sanatoase, tutoriale video, planse de colorat, povesti si poezii care promoveaza un stil de viata sanatos si multe altele.

Incepand din 14 septembrie 2012 sustin cursuri multidisciplinare de invatare experientiala pentru prescolari, initiindu-i intr-un un stil de viata sanatos printr-o metoda proprie atractiva si cu rezultate rapide. Cursurile sunt completate de ateliere de vacanta si weekend, precum si ateliere-spectacol unice in Romania, desfasurate in Bucuresti si Corbeanca (Ilfov).

La data de 4 februarie 2014, cursul Copilul Verde a fost inclus in curriculum la Gradinita Montessano din Bucuresti, devenind materie oficiala de studiu. Aceasta gradinita-concept deruleaza in mod curent programe pentru sanatate, experienta in lucrul cu prescolarii castigata aici fiind impartasita cititorilor acasa.ro (experimente, retete, trucuri, informatii pretioase). Datorita eficientei metodei de predare, elevii cursului sunt foarte atrasi de cruditati si petrecerea timpului liber in natura, prin gradinarit si sport.



Sunt  gradinar organic din 2007 si creatorul proiectului experimental Micii Gradinari. Cultiv este 200 de specii de legume, verdeturi, flori comestibile, plante medicinale si fructe, inclusiv anghinare, goji, perilla, limba mielului, echinacea, vlastari de floarea-soarelui si altele. Astfel, cursurile si atelierele mele beneficiaza spre studiul (si deliciul) copiilor de plante in diverse stadii de evolutie, specii rare, legume si fructe coapte natural, cu maxim de gust.


Sunt, de asemenea, publicist si autor de carti pentru mici si mari, pregatind o colectie de carti si CD-uri cu totul speciale, care vor insufla copiilor interesul pentru legume si fructe si ii vor atrage catre tot ce inseamna natura si natural. De pe acasa.ro veti afla mai multe amanunte privind lansarea acestei serii atat de importante pentru parinti si mai ales copii.

Date de contact:

Web: copilulverde.ro
Facebook: proiectcopilulverde
Facebook: Luminita Alexandru
E-mail: contact@copilulverde.ro
Copilul Verde la Gradinita Montessano
Adresa: Str. Ipotesti nr. 23 (zona Unirii), Sector 4, Bucuresti
Telefon: 0740.049640
Web: montessano.ro

Articole scrise de Luminita Alexandru

  •  
  •  
Luminita Alexandru